Nå skal hele Randaberg lese «Steinauge»

Helt siden 2008 har Rogaland fylkeskommune delt ut 400.000 bøker i prosjektet «Hele Rogaland leser». I år skal 30.000 Rogalendinger bryne seg på Siddis forfatter Oda Malmin sin «Steinauge».

SPENT: Bibliotekar Lene Tørresen gleder seg til å dele ut årets bok i «Rogaland leser».|
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

KULTUR: 

— Har enda ikke fått lest den selv, men har hørt mye bra, sier bibliotekar Lene Tørresen til Randaberg24.,

Fra lørdag formiddag kunne Rogalendingene hente sitt eksemplar av Oda Malmin’s «Steinauge» i sitt nærmeste folkebibliotek. Det er i anledning «Hele Rogaland leser», et prosjekt LO Rogaland har støtter økonomisk siden etableringen i 2008, den gang Stavanger var europeisk kulturhovedstad.

— Håper flest mulig vil ta turen innom å hente boken. Personlig skal jeg bla igjennom boken, for den virker interessant, sier Tørresen til avisen.

I fjor var det boken om Kielland-ulykken «Plattformen som ikke kunne velte» som ble gitt bort. En bok bestående av korte tekster og portretter laget av fotograf Tord F. Paulsen og med forsker og professor Marie Smith-Solbakken som redaktør.

På fylkeskommunen står det følgende om prosjektet.

…målet med prosjektet er å gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse og øke interessen for litteratur.

Prosjektet begynte som «Hele byen leser» i Stavanger, men ble i 2010 utvidet til å gjelde hele fylket. Rogaland fylkeskommune har ansvaret for prosjektet og innkjøp av bøker.

I en pressemelding fra Rogaland fylkeskommune skriver regionleder i LO Rogaland Eirin Kristin Sund følgende om «Steinauge».

– Malmin løfter frem kvinner fra en tid og et samfunnslag mange lar være å tenke på. I vår egen tid - med stadig større brytninger mellom by og land - skaper hun levende og troverdige romanfigurer fra gårdslivet på Jæren.,

Så det er bare å ta turen oppom Randaberg folkebiblioteket de kommende dagene for å hente ditt eksemplar av boken. Det er et begrenset antall, så her er det første mann til mølla.

Fylkeskommunen avslutter pressemelding med.

…ved å lese «Steinauge» kan vi rogalendinger lære mer om hverandre.
Publisert: