Video: Her ønsker de seg treningsbane for speedway

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

TRENING: 

— Det er flere fra Randaberg som hver uke reiser til Elgane på Nærbø for å trene. I reisetid er det nesten to timer. Det er et miljø for speedway på Randaberg, men vi savner et sted å trene, sier Kåre Thu.,

Han er én av veteranene i speedway-miljøet på Nord-Jæren. Hver uke, noen ganger flere turer, tar han seg turen til Nærbø. Der er det treningsmuligehetene gode, men avstanden stor.

— Vi har savnet lenge å ha en mulighet for å trene på Randaberg. Det er flere veteraner som hver uke tar turen, men vi vet også at det er interesse fra yngre om et slikt tilbud. Derfor har vi sett oss ut grusen rundt grasbanen ved Randaberghallen, sier han videre.

Det er kommunen som eier anlegget, men RIL Fotball som tar seg av vedlikeholdet på banene ved Randaberghallen.

— For dem som har sin aktivitet her, enten det er fotball eller dem som løper rundt banen, ville ikke dette skapt noen som helst problemer. Det som må gjøres er å gjøre jordvollene noe høyere enn i dag, legge på annen type underlag men det vil være et bedre underlag til å løpe på enn dagens, samt at det må settes opp vant/gjerder rundt banen. Alt i alt vil ikke dette være investeringer som vil bli veldig dyre, mener Thu.

Randaberg24 var med en liten gjeng på banen i går kveld. Det hender de ivrige førerne tester syklene sine.

— Jeg har ikke kjørt speedway lenge, men har alltid vært interessert i motorsport. I voksen alder ble jeg bitt av basillen, som det heter, og vi skulle gjerne hatt en treningsarena her på Randaberg, sier Stig Olav Svalestad.

Det er flere som er enig i det. På grusen i går var også Geir Thorsen og sønnen Marius. Fjerdeklassingen håper også det kan la seg gjøre.

— Det er veldig langt for oss å ta turen til Elgane. Jeg kjenner mange kompiser på min alder som sier at de ville ha startet med dette, hvis det hadde vært en bane på Randaberg. Jeg håper at det kam la seg ordne, sier Marius - og pappa Geir er enig.

Om dette er noe som kan bli aktuelt gjenstår å se. Randaberg24 skal følge opp saken.

— Med bedre jordvoller bør dette kunne la seg ordne. Dette vil ikke gå utover fotballbanene som ligger her. Syklene går på metanol og er miljøvennlige. Det er lite støy forbundet med kjøring og dette vil ikke utgjøre sjenanse for naboer. Vårt håp er å få til dette, her ved banen, slår Thu fast.

Publisert: