Ny digital løsning ved helsestasjonen er klar i neste uke

Det skal bli enklere å kontakte helsestasjonen og skolehelsetjenesten i Randaberg. Fra tirsdag 21. september kan brukerne kontakte helsesykepleier eller jordmor digitalt via helsenorge.no.

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

HELSE:  På siden helsenorge.no kan innbyggerne kommunisere med helsestasjonen og skolehelsetjenesten på nett. Her får de oversikt over avtaler med helsestasjon- og skolehelsetjenesten, samt får tilgang til relevant informasjon.

— På din digitale helsestasjon vil du kunne sende meldinger trygt mellom deg og helsetjenesten hele døgnet, og trenger ikke bruke tid på å vente i telefonen, sier Anne Liv Bjordal, helsesykepleier i Helse og velferd i Randaberg kommune til kommunens nettside.

 Anne Liv Bjordal, helsesykepleier i Helse og velferd i Randaberg kommune

Med den nye digitale løsningen vil det være lettere å varsle om avtaler, og gi større forutsigbarhet hvis det blir forsinkelser eller du må avbestille en avtale på grunn av sykdom.

— I Randaberg vil dette gjelde våre tjenester på helsestasjonen 0-5 år, skolehelsetjenesten, helsestasjon for ungdom og svangerskapstjenesten, sier Anne Liv Bjordal.

For å kunne bruke kalender og melding må du som innbygger være digitalt aktiv på helsenorge.no. Det vil si at du må ha logget inn på helsenorge.no, akseptert bruksvilkårene og samtykket til å kommunisere med dine helsekontakter via nettstedet.

Du kan se avtaler og skrive meldinger til helsestasjonen

— Du kan se avtaler barnet ditt har på helsestasjonen eller i skolehelsetjenesten, se avtaler du har med jordmortjenesten eller avbestille avtalen hvis tidspunktet ikke passer. Når barnet eller du får en time, vil du motta et varsel på e-post eller SMS, sier Anne Liv Bjordal.

— Husk at du gjennom å ta i bruk digitale helsetjenester, også er med på å redusere smittefaren og øke effektiviteten i helsetjenestene.

Les mer på helsenorge: Helsestasjonstjenester på Helsenorge.

Publisert: