Filmaften i bibliotekskjelleren

Det var den prisvinnende barnefilmen «Tottori – Sommeren vi var alene» som var tema for dialog da skuespiller og regissør Silje Salomonsen tok turen til bibliotekskjelleren.

FILMPRAT: Det var Tale Østrem som intervjuet Silje Salomonsen i bibliotekskjelleren i kveld.|SPENT: Det var nesten ikke en stol ledig under kveldens arrangement i bibliotekskjelleren.
  • Simen Ingemundsen
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

BIBLIOTEKET:

— Det er faktisk første gang det er flere menn enn kvinner på et arrangementet hos oss, åpnet intervjuer Tale Østrem.,

— Kan det være for at det var jeg som skulle komme, sa Silje Salomonsen med et smil om munnen.

For det var nemlig en kry og stolt regissør som hadde tatt turen til bibliotekskjelleren onsdag. I løpet av nærmere 1 time fortalte hun til en fullsatt kjeller om den prisvinnende barnefilmen hun og mannen Arild Østin Ommundsen hadde brukt flere år på å lage.

De oppmøtte fikk et innblikk i veien mot suksess, om produksjonen av «Tottori - Sommeren vi var alene», om livet som regissør og skuespiller, samt hvor sentralisert filmbransjen er og hvor vanskelig det er å motta støtte til filmproduksjon som skjer lokalt.

: Det var nesten ikke en stol ledig under kveldens arrangement i bibliotekskjelleren.

Regissøren og skuespilleren som er født og oppvokst i Randaberg, var rimelig glad for å gjeste bibliotekskjelleren.

— Jeg har jo Randaberg i mitt hjerte, sa hun til avisen og smiler.

Historien skal ha det til at hun først ble spurt i 2016, men hadde ikke tid på det tidspunktet. Når hun da fikk mer tid etter innspillingen av barnefilmen, synes hun det var ekstra stas å ta turen til Randaberg.

— Måtte jo svare ja da Tale spurte, og så er det veldig kjekt å se så mange folk i salen.

Det var kokt kaffe, og laget popcorn slik deltakerne på arrangementet fikk den beste kinofølelsen. På lerrete snurret «Tottori - Sommeren vi var alene», en film som forøvrig har mottatt en rekke priser i inn og utland, hele 20 i tallet. Sist Amandaprisen i Haugesund for beste barnefilm og beste filmmusikk.

Publisert: