RIL-spiller blir proff i Frankrike

Mille Solvik Kjosås (15) er ferdig som RIL-spiller. Nå venter utlandet.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VOLLEYBALL: 

Mille Solvik Kjosås fikk gjennombrudd etter spill for RIL-damene  eliteserien. Det er blitt lagt merke til.,

Nå blir det nemlig nytt bosted og ny klubb for den talenfulle spilleren. 22-åringen signerte nylig en proffkontrakt med et lag på nivå to i Frankrike. Kontrakten gjelder for én sesong foreløpig.

Til avisen Stjørdals-Nytt forteller hun at klubben holder til sentralt i Frankrike, men klubben ønsker ikke at overgangen offentliggjøres ennå. Klubben har stilt leilighet til disposisjon og kontrakten er så god at hun ikke trenger å jobbe ved siden av.

— Jeg skal være med å trene ett av klubbens ungdomslag, sier hun til avisen.

Det etter hvert tidligere RIL-spilleren har denne sesongen debutert på landslaget og har fått med seg fire kamper, blant annet EM-kvalifisering.

Nå byttes RIL-drakten ut for midtspilleren som denne sesongen hadde det høyeste poengsnittet ra sin posisjon i eliteserien.. Det betyr at RIL-damene trolig må hente inn erstatter for den kommende proffen.

Kjosås regner med å flytte nedover til Frankrike rundt 20. august, ettersom klubben starter oppkjøringen 23. august. Der blir hun møtt av fransktalende medspillere.

– Ha, ha, jeg hadde fransk i tre år på ungdomsskolen, og jeg er nok noe rusten. Jeg satser på at det forhåpentligvis går ganske raskt å friske opp fransken igjen, sier Kjosås, som også var i kontakt med en nederlandsk klubb om en overgang.

Publisert: