Velkommen til Åpen kirkestue!

||
  • Håvard Sande
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

ÅPEN KIRKESTUE: 

Du har kanskje sett den flagrende duken som henger på kirkestuen ved siden av kirken? Hver mandag, hele året, fra kl.11-13 åpnes dørene i Kirkestuen. Her er alle velkomne og det er mulig å kjøpe seg kaffe og vafler.,

– Et lavterskel tilbud for alle

Det er diakon Liv Helene Austbø som har hovedansvar for opplegget.

Jeg møter Berit Knoph Bø, som er ei av damene som står på for at gjestene skal føle seg velkomne.

– "Åpen kirkestue", som vi kaller det, er et veldig lavterskel tilbud for alle. Grunnet tidspunktet er det flest eldre som kommer. Det er alltid en god gjeng som drøser og spiser vafler, forteller hun.

Hun forteller videre at de var nødt til å stoppe opp under koronaen, men at de like før sommeren endelig kunne åpne igjen.

– De som kommer er veldig takknemlige for dette tilbudet. Det er ikke veldig mange slike tilbud i bygda, derfor er vi glade for å ha en hengeplass som er så sentrumsnært. I dag har det vært tjueen stykker innom, sier Bø.

 Hans Bø er en av flere frivillige som sørger for at gjestene får seg kaffe og vafler. Her er han i gang med oppvasken etter at gjestene har gått.

– Jeg er glad i å slå av en prat

Dette tilbudet blir stort sett drevet av frivillige. Jeg møtte på noen av dem og Hans Bø er en av dem.

– Det er kjekt og viktig å støtte kirkens arbeid. Dette er et veldig godt tilbud for de eldre, det er fort gjort for mange av de eldre å rulle ned her med rullatoren, sier han.

Han beskriver seg selv som en dugnadskar og trives godt med å være frivillig.

– Det beste med å være her å møte alle menneskene. Jeg er veldig glad i å slå av en prat, smiler han.

Publisert: