Turid Tunge spiller golf ofte, både på Tungenes og i Stavanger. I helgen er hun med på damelaget under lag-NM.
Turid Tunge spiller golf ofte, både på Tungenes og i Stavanger. I helgen er hun med på damelaget under lag-NM. FOTO: Per Thime

For aller første gang skal golferne på Randaberg spille NM

Det blir historisk når både damene og herrene i Randaberg Golfklubb inntar golfbanen på Bærheim denne helgen, i lag-NM.

GOLF: Det er nemlig aller første gang Randaberg er representert i lag-NM i golf.

Randaberg stiller lag i både dame- og herreklassen i 2. divisjon.

Når det gjelder lag-NM som Randaberg skal delta på, så stemmer det at det er første gang Randaberg deltar. Ekstra kjekt at vi stiller med både dame og herrelag. Begge lag skal delta i 2 divisjon, det finnes to nivåer over 2 divisjon, lag NM og lag NM 1 divisjon. I 2 divisjon er det 4 avdelinger, og Randaberg spiller i en avdeling som i all hovedsak er lag fra vestlandet og sørlandet sier Einar Røinås i golfklubben til Randaberg24.

Det er totalt 18 herrelag og 6 damelag som deltar i turneringen som skal spilles på Bærheim Golfpark 17-18 juli. Vinneren rykker opp til 1 divisjon i 2022.

Vi har ingen forventning om å kjempe i toppen, da det er meget hard motstand vi møter, men vi har som mål å klare å få så mange lag bak oss på resultatlisten som mulig. Klarer vi å slå 5 lag på herresiden skal vi si oss fornøyd med første deltakelse i NM.

Når det arrangeres NM for lag er det fire spillere på herrelaget og én i reserve, mens det for damene er to spillere og én reserve.

For Randaberg stiller følgende spillere på golfbanen på Bærheim:

NM-KLARE: Atle Strandmyr og Sveinung Lein er to av spillerne som er med når det skal arrangers lag-NM i golf. Randaberg golfklubb er representert for aller første gang. FOTO: Randaberg golfklubb

  • Atle Strandmyr
  • Sveinung Lein
  • Thore Dypvik
  • Einar Røinås
  • Arnstein Vik (reserve)
  • Berit Sjo Jørgensen
  • Gro Bergfjord
  • Turid Tunge

— Det blir fredag spilt en treningsrunde på Bærheim, før turneringen starter lørdag morgen. Da spilles det to runder lørdag og en runde søndag.

Den første runden spillerne skal gjennom er hvor man spiller to og to sammen og slår annet hvert sklag på ballen.

I runde 2 spiller vi fourball format hvor man også spiller to og to sammen, men her spiller man på hver sin ball og det beste resultatet fra hvert hull blir tellende. På søndagen spiller vi «vanlig» golf, altså single runder hvor man stryker scoren til den spilleren som har det dårligste resultatet. De andre rundene blir tellende.