Her lager barna "latterlig god soft-is", melder Reidun Irene Bjordal

Hele 47 barn stikker innom ferieklubben på Vistnestunet.

  • Håvard Sande
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

FERIEKLUBB: Forrige uke måtte ferieklubben avblåses etter tre dager grunnet positiv korona-test, men i dag kunne de endelig ønske barna velkommen igjen. Ferieklubben varer over to uker med nye barn hver uke. Ferieklubben er et fritidstilbud for barn fra 1.-4.klasse.

Les mer om ferieklubben her.

Soft-is-laging er høydepunktet

Det mangler ikke på aktiviteter for barna på ferieklubben.

– Det er forskjellige aktiviteter hver dag. Barna får ta del i potetkakelaging, høyhopping, lage store såpebobler, samle ting i bokser nede ved sjøen (som blant annet krabber, reker og tang og tare), vannleker og ansiktsmaling, sier kulturkonsulent Reidun Irene Bjordal idet hun lager klar grillbålet og får fyr på første forsøk.

<img class="alignnone size-full wp-image-45422" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/07/oversiktsbilde.jpg" alt="" width="4032" height="1960" >

På tirsdag skal det være "Bondens dag", noe som er et av høydepunktene. Da kommer museumsbonden Tone og barna får lære om dyreliv og gårdsdrift. Det er likevel noe annet som er den virkelig store høydaren for både de unge og gamle.

– Soft-is-laging er det store høydepunktet. Vi lager isen fra bunnen og den er latterlig god!, sier en entusiastisk Bjordal.

Dagens aktivitet var pølsegrilling i gapahuken med egenspikkede grillpinner. De pleier å starte med det slik at barna kan bli bedre kjent. Se bilder av aktiviteten i bildegalleriet.

Ordføreren stikker også innom i løpet av uken.

– Jarle Bø er med barna og snekrer båter av byggesett. Disse får de teste i et stort vannkar. Veldig stas!, meddeler Bjordal.

– Mange glade og slitne barn

Hun forteller at det meste av programmet foregår ute og at det også er tid til leking med barna. Det er liten tvil om at barna koser seg i solsteken.

– Her på ferieklubben er det mange glade og slitne barn, sier Bjordal.

Bjordal ønsker også å trekke frem sine medarbeidere.

– Det er 5-6 assistenter som er med og hjelper. De gjør en utrolig god jobb, noe jeg er veldig takknemlig for.

<img class="alignnone size-full wp-image-45419" src="https://randaberg24.no/wp-content/uploads/2021/07/vistnesstunet.jpg" alt="" width="4032" height="1960" >

Selv om det er mye lek og moro er lederne opptatt av å lære barna om miljø, sikkerhet og brannsikkerhet.

Stor pågang

Ferieklubben er populær, så det er dessverre ikke flere ledige plasser i år.

– Det er lurt å følge med på Facebook-siden vår om du ønsker plass til neste år. Påmelding pleier å bli lagt ut rundt vinterferien.

Det er første mann til mølla. Da er det bare å huke av i kalenderen og melde på ungene til neste års ferieklubb!

Publisert: