DRIVHUS: Den 18. mai var det mest planter i potter. I dag er de vokst seg ut av dem og vel så det. I drivhuset til Kjell Øfsti bugner det av godsaker.
DRIVHUS: Den 18. mai var det mest planter i potter. I dag er de vokst seg ut av dem og vel så det. I drivhuset til Kjell Øfsti bugner det av godsaker. FOTO: Per ThimeBilde 1 av 26
IMG_5076
Bilde 2 av 26
GODT STELL: — Det krever godt stell av plantene, og det får de her hos meg. Det meste tyder på gode avlinger.
GODT STELL: — Det krever godt stell av plantene, og det får de her hos meg. Det meste tyder på gode avlinger. FOTO: Per ThimeBilde 3 av 26
IMG_5073
Bilde 4 av 26
DRUER: Klasene på druene kan bli opp mot 700 gram i drivhuset til Kjell Øfsti. Drueplantene er forresten 46 år gammel.
DRUER: Klasene på druene kan bli opp mot 700 gram i drivhuset til Kjell Øfsti. Drueplantene er forresten 46 år gammel. FOTO: Per ThimeBilde 5 av 26
IMG_5070
Bilde 6 av 26
IMG_5068
Bilde 7 av 26
IMG_5065
Bilde 8 av 26
IMG_5063
Bilde 9 av 26
KOMPOST: — Jeg anbefaler folk å bruke kompost - for det er den rene medisinen for jord og planter.
KOMPOST: — Jeg anbefaler folk å bruke kompost - for det er den rene medisinen for jord og planter. FOTO: Per ThimeBilde 10 av 26
DSC_5647
Bilde 11 av 26
DSC_5645
Bilde 12 av 26
DSC_5640
Bilde 13 av 26
DSC_5638
Bilde 14 av 26
DSC_5637
Bilde 15 av 26
DSC_5635
Bilde 16 av 26
DSC_5630
Bilde 17 av 26
DSC_5628
Bilde 18 av 26
DSC_5624
Bilde 19 av 26
DSC_5622
Bilde 20 av 26
DSC_5618
Bilde 21 av 26
DSC_5616
Bilde 22 av 26
UTVOKST: Solsikken nærmest er utvokst, men bak kommer det en plante som nok kan bli rundt fire meter. — I øyeblikket er den over tre meter og den vokser ennå.
UTVOKST: Solsikken nærmest er utvokst, men bak kommer det en plante som nok kan bli rundt fire meter. — I øyeblikket er den over tre meter og den vokser ennå. FOTO: Per ThimeBilde 23 av 26
DSC_5615
Bilde 24 av 26
PÆRER: — Jeg fikk dette pæretreet i gave og allerede første sesongen er det to pærer som vokser seg gode, sier Kjell Øfsti.
PÆRER: — Jeg fikk dette pæretreet i gave og allerede første sesongen er det to pærer som vokser seg gode, sier Kjell Øfsti. FOTO: Per ThimeBilde 25 av 26
DSC_5610
Bilde 26 av 26

Sjekk utviklingen i Kjells drivhus:

Bilder: Halvannen måned senere gror og vokser det svært godt

HOBBYGARTNERIET: — Når var det du var her sist?, undrer Kjell Øfsti da Randaberg24 legger turen innom drivhuset ved Harestad.

Svaret var 18 mai og det var så vidt begynt å spire og gro på en del av plantene. Det er mye som var sådd, som tomater, agurk og ulike urter.

Opp under taket var det antydning til druer, men langt ifra så flotte og velvokste de var i dag. Noen av dem var også nesten modne.

DRUER: Klasene på druene kan bli opp mot 700 gram i drivhuset til Kjell Øfsti. Drueplantene er forresten 46 år gamle. FOTO: Per Thime

— Her går det unna ser du, noen drueklaser her hos meg kan nok bli både 600 og 700 gram, forteller han.

Drivhuset er det samme, men innholdet på halvannen måned her har vokst seg stort – det ruver godt inne i det varme drivhuset.

— Tomater på rekke og rad, agurkplantene er i rute og så er det mye annet her som du ser, som mini-fersken.

Joda, det er nok å finne motiver til og plantevekster gjør seg egentlig ganske bra på bilder.

GODT STELL: — Det krever godt stell av plantene, og det får de her hos meg. Det meste tyder på gode avlinger. FOTO: Per Thime

— Du skal få være med rundt hushjørnet om litt, men jeg skal bare vise deg litt her først, forteller han ganske ivrig. For dette er livet, eller i det minste en hobby som Øfsti virkelig koser seg med.

Flere ganger om dagen er han som snarest innom og hilser på.

— Det er ikke bare en liten tur, men flere ganger hver eneste dag. Jeg slår av en drøs, hører hvordan det går og mye mer. Planter krever godt stell og det får de hver eneste dag.

Utenfor er det også forandringer på halvannen måned.

UTVOKST: Solsikken nærmest er utvokst, men bak kommer det en plante som nok kan bli rundt fire meter. — I øyeblikket er den over tre meter og den vokser ennå. FOTO: Per Thime

— Den solsikken er ferdig utvokst, men den på siden har nok en god meter igjen. Den er over tre meter nå, så det blir spennende å se hvor langt den strekker seg, sier han mens han viser fram sitt nye pæretre.

— Pæretre er ikke så lett å få tak i, men jeg fikk det som en gave. Det er ikke så lenge siden jeg plantet og her er det til og med to pærer på den første sesongen.

PÆRER: — Jeg fikk dette pæretreet i gave og allerede første sesongen er det to pærer som vokser seg gode, sier Kjell Øfsti. FOTO: Per Thime

Rundt hushjørnet mot veien er det mer å vise fram. Han forteller at mye av det han gjør, tar han fra bunnen av.

— Se alle de flotte fargene det blir av disse. Jeg sådde dette som frø og nå vokser de godt oppover veggen. Det er også noen ubestemmelige fargekombinasjoner å se her.

Ennå er det tid igjen for å kose seg med hobbyen sin. Utenfor drivhuset vokser det også druer, urter, salat, løk og mye annet.

Forrige gang lurte vi på hva han skal gjøre med alt som dyrkes fram. Svaret er blåkopi fra 18 mai.

— Familie og venner får jo en del av dette. Gleden av å holde på med dette er så stor, og jeg gir gjerne fra meg noe. I tillegg er det jo litt prøvesmaking av produktene.

KOMPOST: — Jeg anbefaler folk å bruke kompost – for det er den rene medisinen for jord og planter. FOTO: Per Thime

— Finnes det tips for å få dette så godt som man kan?

— Tja! Godt stell, vanning og ikke minst det å passe på underlaget. Jeg fikk nettopp kjøpt meg god kompost fra Jæren, av utmerket kvalitet. En nabo av meg driver blant annet med det, og kompost i jorden er ren medisin for veksten i jorda.

PS! Se også bildegalleri øverst i artikkelen.