VAFFELGJENGEN: De samles hver tirsdag på idrettshuset. Da er det vafler for den godt voksne «juniorgjengen». Det er Ola Randeberg som står for baksten, der hvor også historiene sitter løst. Rundt bordet sitter det tidligere RIL-spillere, men også folk som bla har spilt for Viking og Vidar. — Her samles vi for en god drøs og gode historier, hvor de fleste er sanne, men som også blir bedre mer årene, sier gjengen.
VAFFELGJENGEN: De samles hver tirsdag på idrettshuset. Da er det vafler for den godt voksne «juniorgjengen». Det er Ola Randeberg som står for baksten, der hvor også historiene sitter løst. Rundt bordet sitter det tidligere RIL-spillere, men også folk som bla har spilt for Viking og Vidar. — Her samles vi for en god drøs og gode historier, hvor de fleste er sanne, men som også blir bedre mer årene, sier gjengen. FOTO: Per ThimeBilde 1 av 10
DSC_5528
Bilde 2 av 10
DSC_5536
Bilde 3 av 10
DSC_5538
Bilde 4 av 10
DSC_5539
Bilde 5 av 10
DSC_5547
Bilde 6 av 10
DSC_5550
Bilde 7 av 10
IMG_5044
Bilde 8 av 10
IMG_5047
Bilde 9 av 10
IMG_5050
Bilde 10 av 10

De eldre «juniorene» samles på stadion:

— En del historier er de samme, men det er jo ikke alle som husker så godt lenger

Det er vafler og mye fotballprat det går i mens vaffelpressa går på idrettshuset.

VAFFELDAGEN: Først og fremst var alle enige om at vaflene var gode, de som Ola Randeberg har hatt ansvaret for i mange år.

Det er tirsdag morgen og samling på loftet, eller det som også kalles fotballoftet på idrettshuset.

— Vi er enig om at disse vaffeltreffene nok har vært gående mellom 15 og 20 år, men det er ikke så godt å si, for en del her husker ikke så godt lenger, humrer Ola Randeberg.

I formiddag var det bra fremmøte, selv til ferien å være. Sommerens neste siste treff bar som vanlig et godt preg av gode historier, også fra fotballbanen.

MINNEBOKA: Leif Gilje har spilt 336 kamper for A-laget til Randaberg. En av kampene som huskes er 3.runde i NM mot Sandefjord. Her peker han på seg selv i 61-utgaven av sesongen. FOTO: Per Thime

Leif Gilje er en av dem som har aller mest kamper for A-laget gjennom tidene. Gilje har bare åtte spillere foran seg på listen med sine 336 kamper.

— Èn av de kampene jeg husker best er nok cupkampen vi spilte mot Sandefjord. Da var ikke du født, men årstallet var 1964. Vi reiste til Sandefjord og spilte mot landslagsspillere, som legenden Torbjørn Svendsen. RIL gjennomførte en god kamp, men Sandefjord, som da var et topplag vant til slutt 3-1, forteller Gilje.

DEN GANG: I august 1964 var det en stor dag for Randaberg IL Fotball. 3. runde i NM mot Sandefjord endte nesten med sensasjon. (Faksimile fra Stavanger Aftenblad)

På fotballrommet var det i  går formiddag flere som husket den kampen, blant dem Ola Randeberg og Tor Sande. Førstnevnte har spilt 521 kamper for Randaberg og har rekorden i klubben. Tor Sande har spilt 426 kamper i RIL-draktene.

— Det var alltid kjekt å spille mot Randaberg. Disse vaffeltreffene er en viktig sosial plass, selv om jeg aldri har spilt en eneste kamp for Randaberg, sier Rolf Aarre.

Han er Vidar-gutt og har alltid vært det og står oppført med 237 A-kamper for laget fra Lassa.

VIDAR-GUTT: Rolf Aarre er fast gjest på loftet når vaffelpressa går. Han har aldri spilt for Randaberg, men er velkommen. FOTO: Per Thime

— Jeg flyttet til Randaberg tidlig på 70-tallet og startet da min jobb i kommunen, hvor jeg blant annet var det som da het kommunesekretær. I årene på fotballbanen var det mange tette og tøffe kamper mot gjengen fra Randaberg. Vi både vant og tapte. I dag er jeg fast gjest her på loftet og må få skryte av det Ola har fått i stand og som nå har vart i så mange år.

Hvis dette treffet har vært i 15-20 år har det også gått en del vaffelrøre. Hvor mange liter og hvor mange vafler det har blitt er ikke godt å si.

TRIVSEL: Nærmest kamera sitter Per Helge Pollestad, mangeåring trener for aldersbestemte lag i RIL. I mange år var også Ståle Eltervåg trener og lagleder i RIL. Han sitter til høyre, rett ved kaffekanna. FOTO: Per Thime

— Ola har en hemmelig oppskrift på dette, og de smaker fortreffelig hver eneste gang. Her er det ikke nødvendig med noen stor frokost før vi kommer, sa Per Helge Pollestad, mangeårig trener for aldersbestemte lag i klubben og fast gjest blant vaffelgjengen.