Her blir det nytt dekke med miljøvennlig materiale

MER MILJØVENNLIG BANE: Fotballbanen til Randaberg videregående skole skal bli mer miljøvennlig. |
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

OPPGRADERING:

Randaberg videregående skole skal på kunstgrasbanen bruke miljøvennlig fyllmateriale når kunstgresset skiftes ut.,

Den videregående skolen er med i et prosjekt hvor man skal teste ut et bedre materiale på slike baner. Dette var noe fylkestinget vedtok denne uka.

Det hele skal på plass etter en oppfinnelse av en produsent i Stavanger, som skal erstatte gummigranulat.

Aftenbladet meldte dette om saken:

følge Jon Asgaut Flesjå i Norges fotballforbundet (NFF) er det nye innfyllet basert på biologisk nedbrytbar cellulose (trefiber) og kan erstatte gummigranulat laget av bildekk, som utgjør en betydelig kilde til utslipp av mikroplast i Norge. Han vil foreløpig holde navnet på produsenten hemmelig.

<img class="alignnone size-full wp-image-43833" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/06/IMG_4612.jpg" alt="" width="4032" height="3024" >

– De har jobbet med dette i fire år. Produktet viser lovende resultater. Det har bestått labtester og forsøk for anlegg i topp- og breddefotball. I løpet av året skal det prøves ut på bane. Ti store bykommuner er villige til å teste dette ut, blant annet Stavanger, Oslo og Haugesund. Store, internasjonale kunstgressleverandører banker på døra og er veldig interessert, sier Jon Asgaut Flesjå, som er regional anleggskonsulent for hele Vestlandet og Sørlandet i Norges Fotballforbund.

Publisert: