Været: Èn dag får vi se 20-tallet denne uka

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VÆRET:

Det er fortsatt behagelige temperaturer og selv om det er skyet fra morgenen av i dag, så skal det etter hvert skinne opp og bli pent vær. Dagens temperatur kan komme opp i 18 grader.,

Det er imidlertid ikke den beste dagen denne uka.

Den er meldt inn til å bli torsdag. Da skal den etter det meteorologene sier bli 20 grader, med delvis skyet, men med glimt av sol. <img class="alignnone size-full wp-image-42938" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/06/Screenshot_2021-06-08-Langtidsvarsel-for-Randaberg.png" alt="" width="862" height="268" >

Fredag blir også forholdsvis varm med 18 grader, men så snur det inn i helgen hvor temperaturen går noen grader ned.

Det er imidlertid ikke meldt om mengder av nedbør denne uka, eller ved innledningen av neste uke.

Yr.no melder at det fortsatt er meget tørt og har derfor ute gult varsel for skogbrannfare, eller ute i terrenget der du kanskje ferdes.

Fra 15. april til 15. september er det generelt forbud mot åpen ild i skog og utmark i Norge, med unntak av godkjente bålplasser. Reglene åpner samtidig for bruk av skjønn.

FAKTA:

Unntak

Du har lov til å gjøre opp ild/tenne bål dersom det helt åpenbart ikke kan begynne å brenne. Med åpenbart menes at det for eksempel ligger snø på bakken eller at det har vært mye nedbør over lang tid, Bruk av primus og kokeapparater kan benyttes i de tilfeller hvor det åpenbart ikke er fare for at det kan oppstå brann. Man er selv ansvarlig for å vurdere om det er forsvarlig å bruke primus og kokeapparater., Det er lov å grille på tilrettelagte grill- og bålplasser., Du kan grille i din egen hage.

Publisert: