Tidligere huseier: — Ingen kommentar

|EIENDOMMEN: Dette er deler av eiendommen på Viste, sett fra luftenfor en del år tilbake. Foto: Skjermdump fra 1881.no
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VISTEVEIEN: — 

Dette har jeg overhodet ingen kommentar til, og skrives det noe jeg ikke liker, vurderer jeg å saksøke avisen, sier den tidligere eieren av huset i Visteveien 17.,

Den omtalte eiendom er den som Randaberg24 skrev om i går, som er full av søppel når man kommer litt under topplaget.

For ekteparet som bor der oppleves det som et mareritt.

https://randaberg24.wpengine.com/2021/06/07/ble-mott-av-flere-tonn-soppel-under-grunnen-vurderer-a-anmelde-tidligere-eier-til-politiet/

Husholdningsavfall, ølbokser, spritflasker, glass og mye mer kan man plukke opp fra grunnen.

— Trolig er det snakk om et par tonn masse som må kjøres bort, forteller dagens eiere av huset, Martin Hamberg og kona Silvia Hamberg Anghel.

De to har eid huset siden 2019 og før det var huset i annen eie, men utleid i mange år.

— Vi stoppet arbeidene og må inn med en større gravemaskin. Jeg vil anta at det er snakk om flere tonn med søppelmasse som må bort, fortalte Hamberg.

Går man tilbake i historikken til eiendommen så har det tidligere vært saker som har blitt fulgt opp etter plan- og bygningsloven. Tidligere eier av eiendommen har fulgt opp krav som kommunen gav, og disse sakene er avsluttet fra kommunenes side, helt tilbake i 2014.

Går man enda lenger tilbake, så er det mer, men det gjelder ikke forrige eier.

— Vi hadde sak for en god del år siden, angående lagring av ikke kjørbare biler og lagring av bildeler m.m. på eiendommen. Lagringen startet i ca. år 2000, og varte til ca. 2011. Mengden av hva som ble lagret varierte noe gjennom disse årene. Tidligere eier ryddet opp på eiendommen, sier fagleder for byggesak i kommunen, Per Øyvind Wisløff til Randaberg24.

Wisløff forteller videre at kommunen ikke har hatt sak om avfall av typen som vises på bildene fra eiendommen.

— Vi har hatt sak etter plan- og bygningsloven på denne eiendommen, angående bruken av eneboligen. Mangler som ble registrert på eneboligen, ble rettet av tidligere eier. Saken ble avsluttet i 2014.

Den saken dreide seg blant annet om boforholdene i huset, hvor det da ble opplyst at det var 10 beboere fordelt på huset, mens det var 20 senger.

Randaberg24 er kjent med at kommunen kan være behjelpelige å se på veien videre i denne saken.

— Jeg har snakket med ekteparet og vi er enig om at vi skal snakke mer om dette, sier ordfører Jarle Bø til Randaberg24 i ettermiddag.

Her kan du se mer historiske bilder fra eiendommen på Viste, de første bildene er fra 1930-tallet.

Publisert: