«Kvinner møter kvinner» har utfordringer med sted å møtes

«Kvinner møter kvinner» sliter med møtested. I mars møttes de i en gapahuk i Harestadmyra.

«Kvinner møter kvinner» er et populært tilbud på Randaberg.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

SPØRSMÅL: — Landsbyhuset var bedre egnet enn det Frivillighetens hus er for «Kvinner møter kvinner», sa MDGs Alexander Rügert-Raustein, da han tok opp dette i kommunestyret i forrige uke.

«Kvinner møter kvinner» er for alle, men er et godt brukt tilbud som møteplass for blant annet innvandrkvinner på Randaberg.

— Det har ført til en del frustrasjon blant brukerne. Det var håp og tro om at man ville finne et egnet sted om ny møteplass. Senest i vårt forrige gruppemøte hadde vi oppe at det ikke er funnet ny plass, og det er stor frustrasjon over dette. Vardheim har vært nevnt, men det ble ikke noe av. Man har til og med arrangert møter utendørs, i gapahuken i Harestadmyra. Senere er det etterlyst svar fra både ordfører og kultursjef.

Han fortalte videre at noe av dette er svart ut, men representanten mente det hadde gått for lang tid før det kom svar i retur. Det medførte en del frustrasjon fra brukere.

— Det jobbes med saken, det er sett på flere alternativer - som forsamlingshuset. Vardheim er målet når det er ferdig oppusset. Vi tenkte opprinnelig at Frivillighetens hus skulle være stort og egnet nok til deres bruk, noe de selv mente det ikke var. Vi har sett på andre muligheter som kommunestyresalen, kantinen på kommunehuset blant annet.

En del av årsaken til at man ikke har lokaler er blant annet også pandemien.

— At det er frustrasjon skjønner jeg. Vi skal få til å stille lokaler til rådighet, la det ikke være tvil om det, svarte ordfører Jarle Bø (Sp).

Publisert: