Slik skal du forholde deg

Ofte oppstår det nestenulykker ved innkjørsel til Monter og der andre firma holder til ved Randabergveien.

HVORDAN KJØRE HER?: Nesten daglig skjer det nestenulykker her ved denne innkjørselen på Randabergveien. — To dager på rad har jeg vært vitne til farlige situasjoner mellom sykkel og bil, sier Terje Bøifot. |||SKJER OFTE: Terje Bøifot har vært meget nære å kjøre på syklister ved Randabergveien.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

FARLIG: 

— To dager på rad har jeg vært vitne til farlige situasjoner mellom sykkel og bil ved innkjørselen, sier Terje Bøifot til Randaberg24.,

Han er nok ikke den eneste som har det. Han lurer på, som mange gjør, hvem er det som har vikeplikt her?

— Vikepliktskiltene er plassert helt ut mot kjørebanen, vil det da si at det er syklistene som skal vike?

https://randaberg24.wpengine.com/2020/05/12/dette-er-ikke-en-plass-for-rundkjoring/

Nære på treff

Han forteller videre at han har vært svært nær ved å kjøre på en syklist .

— Bare flaks hindret en ulykke, forteller han.

Dette er en utkjørsel som er oppe ved jevne mellomrom. Flere har etterlyst tiltak, men det har ikke skjedd bortsett fra at det er beskjært ved veien. Randabergsletta er fylkesvei og sorterer derfor under fylkeskommunen. De har hatt saken på bordet og sett på hva man kunne ha gjort ved dette stedet – slik at det ble mer trafikkvennlig, og ikke trafikkfarlig.

Krever mer plass

Flere har hatt forslag om rundkjøring, men det mener fylkeskommunen ikke er en god idé.

– Det er mulig å gjøre dem mer sykkelvennlige, men det krever enda mer plass. Vi bør unngå den høyverdige dyrkede marken på nordsiden, så da må plassbehovet gå på bekostning av næringsarealet, sa Panagiota Kostara, rådgiver trafikksikkerhet i fylkeskommunen til Randaberg24 i en artikkel for nøyaktig ett år siden.

Ikke noe har skjedd siden da.

Hvordan skal man så forholde seg når det er som det er ?

Randaberg24 sjekket med Olav Prestegård ved Vest Trafikksole som også holder til inne på det omtalte området.

 Olav Pretsegård og Geir Sundvoll driver Vest Trafikkskole i Randaberg.

— De som sykler forbi Monter har fått ett blått skilt som informerer om at de er på en gang/sykkelveg. Det står i trafikkreglene at når en gang/sykkelveg er adskilt fra annen veg med gressplen, grøft, rekkverk, kantstein eller på annen måte, så har syklisten vikeplikt uansett fra vilken side de kommer fra, sier han.

Altså så er det syklistene som skal vike. Prestegård mener at ikke alt er på stell ved dette stedet.

<img class="alignnone size-full wp-image-39993" src="https://randaberg24.wpengine.com/content/uploads/2021/05/DSC_0018.jpg" alt="" width="5568" height="3712" >

— Kan ikke reglene

— Det som er skummelt her, er at så lenge det står vikepliktskilt når en kjører ut fra Monter, så tror iallefall syklistene at de bare kan sykle. Vikepliktskiltet viser at du har vikeplikt for de som kjører på forkjørsveien. Dette er veldig misvisende . Det som må være veldig viktig er jo at uansett så har en ikke påkjørsrett. Her er det så vanskelig at her må en virkelig tenke seg om før en kjører.

Prestegård legger til:

— En ting som jeg tror er ganske sikkert, er at de fleste som sykler akkurat i dette misvisende krysset ikke kan reglene.  Så her er det fort at det kan skje en ulykke visst en ikke ser godt for både til høyre og venstre uansett hvilken regel som gjelder.

Publisert: