Åpnet opp gårdsutsalg for alkoholholdig drikke

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over to år gammel

VISTNES:

— Dette er noe vi har tro på, så for oss er dette en milepæl i forhold til det vi driver med her på Sandalen gård.,

Det sier ekteparet Jo Arild og Anne V. Tønnesen. Torsdag gikk kommunestyret inn for bevilling for salg av alkoholholdig drikke fra to gårder på Randaberg, hvor Sandalen gård var det ene.

— Så fort vi fikk vedtaket gikk vi litt i gang. Det er jo slik at vi har hatt og har produksjon av slik drikke allerede, blant annet med leveranser til Vinmonopoet, men i dag er det et stykke historie som skrives hos oss med dette gårdsutsalget, forteller de to.

På gården på Vistnes er det flere tusen epletrær - etter hvert blir det til cider.

— Blomstringen er i full gang og som det ser ut nå, så ligger det an til en meget god sesong. Vi er veldig optimistiske med tanke på seongen som kommer.

På gården er det bygget nytt. Fra gårdsutsalget kan man selge 15.000 liter cider til kunder. Det krever både plass og utstyr.

— Det er snakk om til dels store investeringer, men vi har fått støtte fra Innovasjon Norge til dette, noe vi selvsagt er veldig glade for. Snart kommer det nye tanker på plass, to med plass til 2.000 liter drikke.

I formiddag var også de første kundene innom utsalget ved Vistnesveien.

— Jeg er en kar som elsker cider og tar gjerne turen et stykke for å kjøpe. Jeg har en app hvor man vurderer ulik drikke som jeg har lastet ned - og som man kan se hva andre anbefaler. Tilfeldig kom jeg over cider fra Sandalen gård. Der for tok jeg turen fra Hundvåg for å teste varene. Jeg er spent, men gleder meg veldig til et glass i solen, sa Jan Magnus Dahle.

Det var ordfører Jarle Bø som tok seg av den litt høytidelige biten. Etter en omvisning på gården åpnet han opp for salg.

— Dette viser hva som er mulig på Randaberg og viser også mye av mangfoldet vi kan ha her i kommunen. Her på gården plantet de tilbake i 2011 og nå har de kommet der at de åpner opp en ny del av gårdsutsalget.

Publisert: