Statens vegvesen var på plass på Sokn og fikk med seg solnedgangen ved den tidligere bomstasjonen.
Statens vegvesen var på plass på Sokn og fikk med seg solnedgangen ved den tidligere bomstasjonen. FOTO: Statens vegvesen

Flere mangler da vegvesenet sjekket kjøretøy i solnedgangen

SOKN: Statens vegvesen avholdt i går kveld nok en kontroll. I løpet av tiden kontrollen varte, var 68 kjøretøy innom den tidligere bomstasjonen.

Antall tungbiler over kontrollplass: 68
Antall kontrollerte tungbiler: 12
Antall kontrollerte lettbiler: 37 forenklede kontroller
Antall observerte for bruk av belte: x
Antall kjøreforbud/avskiltinger: 5/0
Antall dekkgebyr: 1 piggdekk gebyr 1000 kr.
Antall overlastgebyr: 1 overlast, ikke gebyr pliktig
Antall anmeldelser: x
Antall skriftlige mangler: 8
Antall beltegebyr: x

— På grunn av for dårlig lastsikring ble det ilagt kjøreforbud på tre kjøretøy. Sjåførene måtte sikre lasten forsvarlig og forskriftsmessig før de fikk fortsette.

Den tekniske tilstanden ved kontrollen avdekket mangler på åtte kjøretøy. Manglene gikk ut på solfilm på sidevinduet, lykt, senkesett og svarte skiltmerke på registreringsnummer på lette kjøretøy. Sjåførene Måtte utbedre manglene på plass ellers gitt mangellapp for utbedring av feilene.

— I tillegg til kontroll av tunge kjøretøy er det utført 37 forenklede kontroller for varebiler og personbiler. Det vil si visuell utvendig kontroll av kjøretøyet. En varebil fikk kjøreforbud p.g.a overlast. Det var 500 kg over den lovlige vekten som ble registrert for. Sjåføren måtte laste av før kjøre videre kjøring.