Fra Mekjarvik i helgen.
Fra Mekjarvik i helgen. FOTO: Per Thime

Alle som har deltatt i russefeiring må teste seg :

Smitteutbrudd hos russ – seks smittet på Nord-Jæren

SMITTEUTBRUDD: Det ble mandag kveld registrert seks smittetilfeller hos russ på Nord-Jæren. Det er usikkert hvor mange av russekullet på 2500 ungdommer som har deltatt i feiringen den siste tiden, men smittevernoverlegene på Nord-Jæren beskriver situasjonen som uoversiktelig.

— Vi oppfordrer sterkt til at russen innstiller treff og «rulling» som innebærer samling i buss og liknende, frem til situasjon er avklart, sier kommuneoverlege i Sandnes, Hans Petter Torvik.

Alle som har deltatt i russefeiring må ta test to ganger, med fem dagers mellomrom, og holde seg i hjemmekarantene til det foreligger negativt svar på første test. Husstandsmedlemmer uten symptomer trenger ikke teste seg. Det er viktig at alle som får symptomer, tester seg.

Det har vært russemarkeringer flere steder i distriktet. I løpet av helgen var flere hundre russ i Mekjarvik og festet. Lørdag kveld var det trolig mellom 400-500 russ samlet.

Det er foreløpig ikke meldt om russ fra Randaberg, men det er ikke usannsynlig at flere av de smittede har vært i Mekjarvik.