Ordfører Jarle Bø (Sp) har ofte gjennom pandemien brukt rosende ord om regjeringen. Nå er det imidlertid andre ord.
Ordfører Jarle Bø (Sp) har ofte gjennom pandemien brukt rosende ord om regjeringen. Nå er det imidlertid andre ord. FOTO: Per Thime

Randaberg må gi fra seg vaksinedoser:

— Har mistet tilliten til Solberg og Høie

IKKE TILLIT: Randabergs ordfører Jarle Bø har gjennom pandemien brukt fine ord om regjerningens behandling av pandemien. Bø har ofte fremhevet regjeringens arbeid det siste året.

Nå er imidlertid silkehanskene lagt bort. Årsaken er er gårsdagens endring av distribusjon av vaksinedoser. Vaksinene skal nå fordeles etter folketall, det vil si at de større byene med yngre befolkning får flere vaksiner.

Fram til nå har de vært fordelt etter andel personer som er 65 år eller eldre. Folkehelseinstituttet vurderer at dette vil føre til færre sykehusinnleggelser og mindre risiko for dødsfal

Sent tirsdag kveld la Randabergs ordfører ut et innlegg på Facebook. Der er de gode ordene lagt bort.

Nå reiser Danmarks statsminister sammen med den østeriske regjeringssjefen til Israel for å diskutere hvordan de mulig kan få tak i flere vaksiner. Og gjerne se på muligheten til å bygge en vaksinefabrikk. Israel er det landet som har vaksinert flest i sin befolkning. I Norge er vi et av de landene som har vaksinert minst, skriver han på Facebook – i begynnelsen av sitt innlegg.

Statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie. Ordfører Jarle Bø (Sp) skriver at han har mistet tilliten til regjeringen etter gårsdagen.  FOTO: Arvid Samland/Statsministerens kontor

Ordfører Bø skriver om landets ledelse som er på pressekonferanse for å forklare at det skal begynnes med skjevfordeling av vaksinedoser her i landet – noe som betyr at Randaberg mister noen doser.

Jeg har helt til i kveld hatt stor tillit til vår statsminister og helseminister. Jeg har sågar gitt ros til regjering for deres arbeid. Men nå forventer jeg faktisk at informasjon om hva som blir gjort blir bedre fremover, og at de arbeider med å få mer vaksiner! Og dette haster- «nå er me leie!!»

Ordfører Jarle Bø tar et oppgjør med regjeringen. FOTO: Per Thime, arkivbilde

Hele innlegget ser du under her.