De første potetene er i jorda hos Helge Todnem. Det var en av ukens mest leste denne uka.
De første potetene er i jorda hos Helge Todnem. Det var en av ukens mest leste denne uka. FOTO: Per Thime

Mest lest denne uka: Koronoa, lite turister og tidlige poteter

MEST LEST: Mye har dreid seg om pandemien denne uka. Mest lest i så måte var saken hvor kapteinen på en båt i Mekjarvik døde og åtte personer er smittet med korona. Den er i øyeblikket den mest leste, med over 8.000 sidevisninger.

Skipet som ligger til kai i Mekarvik var på vei fra Gulen i Vestland til England, nærmere bestemt Dover. Mannskapet på båten er i isolasjon.

Flere andre artikler var også om covid-19. I Randaberg er fire personer smittet denne uka, én tirsdag, to onsdag og én person fredag

Den neste er også litt relatert til korona. Hans Konrad Nyvoll, fra Randaberg, har bodd mange år i Thailand. Sjømannskirken i Pattaya er stedet han jobber. For tiden er det ikke turister, mange er boende på gata og mye er stengt ned.

Hans Konrad Nyvoll var nesten alene ved stranden i Pattaya i formiddag lokal tid. Her var i landet var klokken på dette idspunktet rundt 07.00.

Setting av årets første poteter er noe som Helge Todnem er først i landet med hvert eneste år. Det er en aldri så liten begivenhet, og fredag ettermiddag stilte matminister Olaug Bollestad i potetåkeren på Todnem.

DSC_7809

Den siste vi tar med er faktisk om muligheten for å dra én uke med is lenger enn det man planlegger i forbindelse med kommunens 100 års jubileum. Randaberg24 skrev en kommentar – hvor ønsket er en permanent isbane, på torget.