Toppidretten er satt på vent, og ennå vet ikke RIL-damene om de skal spille seriekamper i helgen.
Toppidretten er satt på vent, og ennå vet ikke RIL-damene om de skal spille seriekamper i helgen. FOTO: Per Thime

Koronautsettelser for toppidretten:

— Vi vet ikke om det blir kamper i helgen

VOLLEYBALL: Randabergs eliteserielag i volleyball er satt opp med to bortekamper denne helgen, mot Koll og Oslo Volley.

Tidligere har klubbene fått beskjed om at det skulle gjenåpnes for seriespill denne helgen, men det er høyst usikkert om det skjer.

RIL Volleyball vet rett og slett ikke om de skal pakke for tur til Oslo i morgen tidlig.

— Vi har ikke fått noen endelig beskjed om det blir kamper, den er forventet å komme i ettermiddag, sier trener Espen Sørbø til Randaberg24, fredag morgen.

RIL-trener Espen Sørbø vet ikke om det blir seriekamper i helgen, dagen før de planlegger for to kamper i Oslo.

I flere uker har elitelagene til Randaberg forberedt seg til igjen å kunne spille kamper. Herrelaget har uansett spillefri denne helgen, men for damene er det altså snakk om å spille to kamper.

— Det er klart at det ikke er optimalt å ikke vite noe dagen før kamp. Slik er imidlertid situasjonen, men det er å klart frustrerende for spillere og for oss som trener laget.

Toppidretten har hatt stans i sitt seriespill siden midt i januar. Det har skapt utfordringer for gjennomføringen av sesongen i bandy, basket, håndball, innebandy, volleyball og ishockey.

Flere særforbund har allerede besluttet endringer i sesongformatet, og flere vurderer nye grep dersom det ikke snart åpnes for kampaktivitet igjen.

Foreløpig har det ikke kommet noe klarsignal fra regjeringshold om at det igjen kan spilles kamper.

I ettermiddag har statsminister Erna Solberg invitert til pressekonferanse om koronasituasjonen – det er mulig det blir sagt noe om toppidretten da. Det skjer klokken 14.00.