Syv ansatte ved pandemiavdeling er smittet med covid-19

Administrerende direktør Helle Schøyen ved SUS.|Smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe er en av dem som ofte er med når det orienteres. Det er han også i dag.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

SMITTE: 

— Dette er noe av det mest ubehagelige jeg kan tenke meg, at dette skjer her på vår pandemiavdeling, sa administrerende direktør ved SUS, Helle Schøyen.,

Dette sa hun etter at det er klart at hele seks ansatte ved avdelingen fikk påvist smitte i går.  Totalt er det nå syv ansatte ved avdelingen som er smittet.

Hun fortalte også at tallet på ansatte som er smittet, trolig kommer til å stige ytterligere.

— Nærkontakter er satt i karantene og prøver er også sendt til FHI for å sjekke om dette er det muterte viruset det er snakk om. Våre medarbeidere er en del av sykehuset, og de utgjør på mange måter sykehuset. Når de blir smittet på jobb blir jeg redd for at de blir alvorlig syke. Dette er noe av det ansatte har sagt hele tiden at de har vært bekymret for, sier Schøyen.

Pandemiposten ved sykehuset vaskes nå ned og det skal også ta mange tester. Mellom 30 og 40 medarbeidere ved pandemiposten er satt i karantene.

Smittevernoverlege Lars Kåre Kleppe sa blant annet dette om situasjonen ved avdelingen:

— Vi har fulgt de nasjonale rådene når det gjelder utstyr for smittevern og har ingen grunn til å tro at de ansatte ikke har fulgt reglene. Dette er dessverre et tegn på at denne sykdommen har sider ved seg som er vanskelige å gardere seg helt imot.

Pandemiposten blir nå bemannet av personell fra den ordinære infeksjonsposten ved sykehuset.

Publisert: