Skjenkereglene endres - kanskje «vanlig» åpning av puben fredag

Kjell Gunnar Viste driver Landsbypuben.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

SPISESTED:

– Jeg mener at forslaget om å oppheve skjenkestoppen kommer for tidlig. Smittesituasjonen er ustabil, og dette øker risikoen for smittespredning. Men vi vil likevel følge opp stortingsflertallets vedtak, sier Høie i en pressemelding tirsdag kveld.

Matservering

Stortingsflertallet ba tidligere tirsdag regjeringen om å sikre at kommuner med lavt smittetrykk skal kunne tillate alkoholservering i forbindelse med matservering, og dermed oppheve skjenkestoppen. Det er her kommuner som Randaberg kommer inn.

I Randaberg kan det dermed bli åpning av puben, hvis Landsbypuben også blir regnet som et spisested.

Departementet opplyser at det blir skjenkestopp ved midnatt, og at gjester ikke kan slippes inn etter klokken 22. Alkoholservering kan kun skje i forbindelse med matservering.

Ting må sjekkes

— Vi er positive til åpning, hvis vi skulle få anledning til det. Det er noen ting som skal på plass praktisk, men vi serverer pizza her hos oss, sier Kjell Gunnar Viste

Endringene skal gjennomføres så raskt som mulig, og de trer i kraft ved midnatt, natt til fredag 22. januar.

— Jeg må også sjekke dette videre, blant annet høre hva de tenker i Sandnes og Sola, sier ordfører Jarle Bø til Randaberg24.

Ordføreren regner med å vite mer om dette er aktuelt i Randaberg i løpet av morgendagen. Da skal det også være møte hvor blant annet kommuneoverlegene er med og sier sitt.

Publisert: