Kjørte påvirket av narkotika

Kjøreturen startet i Randaberg for 30-åringen og endte på legevakten for utvidet blodprøve.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

RETTEN:

30-åringen fra Stavanger ble stoppet av Utrykningspolitiet på Misjonsveien, men kjøreturen startet i Randaberg for mannen.,

Det var i mai, sent om kvelden, mannen ble stoppet etter at politiet tidligere hadde registrert bilen i forbindelse med ruspåvirket kjøring. Det stemte også denne gang.

UP observerte først bilen på Randabergveien mot Stavanger. Politiet mistenkte at tiltalte var ruspåvirket og tok ham med til legevakt for blodprøvetaking.

Det viste seg å stemme. Blodprøve tatt av ham samme kveld viste en påvirkning tilsvarende over 1,2 alkoholpromille. Blant annet viste prøvene bruk av amfetamin.

I retten innrømmet mannen at han blant annet hadde røykt hasj kvelden før, og forut for kjøringen hadde han brukt ulike benzodiazepin-preparater samt amfetamin eller kokain. Tiltalte kjørte bilen fordi han skulle hjelpe en venninne med å hente noen skap på Randaberg.

Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort, for i 2012 ble han i retten fradømt førerreten for alltid. Vedkommende er tidligere domfelt for ruspåvirket kjøring tre ganger sist i 2014.

Straffen for mannen ble satt til fengsel i 30 dager og en bot på 7.000 kroner.

Publisert: