— Nå er over 2.000 nisser på plass her hos meg

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

JULPYNT: 

Det er en del som har pyntet og stelt til jul allerede, en del av disse er folk som kanskje vil ha en oppmuntring i disse spesielle tidene med pandemien.,

Laila Simonsen i Randaberg er nok noe mer «julete» enn andre, til og med over gjennomsnittet. I over 30 år har hun pyntet til jul i leiligheten.

— Det blir litt mer for hvert år, sier hun til Randaberg24. I leiligheten i sentrum blir du møtt med både nissemor og nissefar - før du kommer deg inn. Allerede i vinduene utenfor er det en forsmak på hva som venter innendørs.

I leiligheten finnes det i dag godt over 2.000 nisser - i alle fasonger. Noen er store, mens andre er små - og i tillegg er det en del lyd i noen av dem.

 Det er nisser som er i fokus hjemme hos Laila Simonsen for tiden.

— Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har alltid likt å pynte. Julen er jo en flott anledning til å gjøre nettopp det. Det blir litt trangt her, men jeg har jo en stol foran tv-appartet. Da er det nok plass til meg her inne, for i disse tider er nissene viktigere enn plassen, forteller hun.

Det er imidlertid slik at 68-åringen har bursdag i desember. 10. i neste måned inviterer hun familien til selskap hjemme. Det er som man ser, en utfordring.

 Det er egentlig julepynt i hele leiligheten til Laila Simonsen. Vegger, tak og gulv er dekorert.

— Hehe! Det er ikke noe problem, jeg skal rydde unna alle nissene på gulvet og dem som står langs hyllene i stua. Da blir de tatt bort så det blir plass til å feire bursdagen min. Når gjestene er vel hjemme så tar jeg nissene fram igjen.

— Hva ønsker du deg til bursdag og jul?

— Foruten noen flere nisser, har jeg ønske om serveringsfat - gjerne med motiv av jul.

Selvsagt ønsker hun seg det.

 Dette er bare noe av nissesamlingen hjemme hos Laila Simonsen.

Publisert: