Thrillerkamp for elitedamene

Det var synd alle ikke fikk se ettermiddagens eliteseriekamp, for RIL Volley fikk før kampen beskjed om at bare 50 tilskuere fikk slippe inn – på grunn av smittevernsreglene. De som kom fikk se en spennende kamp.

• Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

VOLLEYBALL:

– Dette er til å få gåsehud av, sa speaker da Randaberg spilte mot TIF Viking i ettermiddag, for dette ble en thriller av en volleyballkamp.,

De to første settene ble nemlig til en real thriller av en volleyballkamp. Lagene fulgte hverandre tettere enn hagl, fra start til mål i de to settene.

Det første settet var aldri noen av lagene oppe i mer en to poengs ledelse. Da Randaberg gikk opp i 18-16 ledelse trodde mange at det skulle går veien. TIF fra Bergen hadde imidlertid ikke tenkt å gi seg og det ble jevnt - og vel så det. Randaberg hadde settball på 24-23 ledelse, men serven endte ut av banen.

Settet endte til slutt med seier til hjemmelaget, 29-27 - en real thriller fra begge lag, til glede for publikum

Heller ikke i det andre settet ble det forsparang til lagene. Det ble nok et tett sett hvor lagene delte broderlig på poengene. Jo, det var en og annen personlig fei, dårlige mottak og avslutninger som ikke gikk der de skulle. Randaberg hadde også settball på 25-24, men avslutningen satt ikke der den skulle - og dermed spilte man videre. Randaberg hadde flere settballer som ble skuslet bort og TIF var hele tiden inne i kampen - og fikk settball på 28-27 ledelse. den tok de vare på og vant settet knepent, med samme siffer som i første sett.

– Når vi i det settet har ti servefeil, da nytter det ikke å vinne sett - og det var noe av årsaken til at TIK tok hjem det settet, forteller Karoline Nore til Randaberg24.

I det tredje settet var det også jevnt - TIF Viking var slettes ingen enkel motstander for hjemmelaget. Laget ledet 3-0 før Randaberg fikk samlet seg og spiste seg inn i kampen. RIL ledet 9-6 og 12-9 og så ut til å ha kontroll.

Bergenserne kom tilbake på 14-14, 18-18, men da sa Randaberg at det var nok. Noen gode angrep sendte laget til seier i settet med 25-21.

Skulle så gjestene slå tilbake og komme likt etter fire sett? Nei, det skulle de ikke. Randaberg ga jernet og kom seg opp i en betryggende ledelse. 17-10 sto det på lystavlen i hallen og det hele så bra ut med tanke på tre poeng.

I volleyball er det imidlertid ikke sluttkjørt før siste ball er i gulvet, 17-10 ble til 17-13 før Randaberg svarte og hadde 20-14 ledelse.

RIL-damene kontrollerte inn det fjerde settet og vant settet 25-18. Dermed var tre poeng i boks og RIL er helt der oppe i toppen av eliteserien, etter en i dag thriller av en volleyballkamp.

–Det er klart det er deilig å klare å vinne slike kamper som dette når det er så jevnt. Husk at vi har mange nye spillere denne sesongen. Mer trening gjør oss bedre og bedre, sier Nore.