Nærmer seg slutten for sesongen med torghandel

Helge Todnemhar vært aktiv i sentrum i vår, sommer og høst.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

SUKSESS:

De hadde en idé de seks produsentene av grønnsaker, frukt, blomster med mer. De ville ha handel på torget i Randaberg. «Bondens skjønt og grønt» ble etablert, salget startet og skulle vare ut september.,

De holder på ennå.

— Det ble faktisk mye bedre enn det vi hadde sett for oss på forhånd. Tilbakemeldingene fra de handlende er gode, noe som også viser igjen ved at de kommer tilbake flere ganger, sier Helge Todnem.

«Persillekongen» forteller at den opprinnelige planen var å ha salg fra telt på torget ut september.

 Janne Gro Kleivan (t.v.) er en av flere lokale produsenter som er med.

— Vi har ikke regnet sammen tallene, men det har gått bedre enn forventet. Vi er seks produsenter og jeg kan nok snakke for oss alle når jeg slår fast at det har vært en suksess. Det er jo også noe av årsaken til at vi tok en ekstra måned med salg. Vi har ennå gode norske varer med oss fra torsdag til lørdag - både denne helgen og neste helg som blir den siste dette året.

«Bondens skjønt og grønt» søkte også om midler fra det kommunale næringsfondet og blir etter all sannsynlighet innvilget et beløp på 217.000 kroner.

— I den forbindelse har vi lyst å ansatte en praktikant. Vi er seks produsenter som hver holder på med vårt. Vi ønsker å legge til rette for å ansette en person, det kan være én som sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet, eller kanskje en som kan tenke seg å gå denne veien i jobbsammenheng. Da er dette gode midler på veien for noe slikt, sier Todnem.

 Helge Todnem med noe av utvalget som har vært på torget.

Etter hvert skal årets opplegg evalueres - og det virker som det er langt flere plusser enn minuser ved det hele.

— Ja, det er flere plusser, noe som er bra. Alt kan imidlertid bli bedre, så det skal vi også se videre på. Det er nok en del ting vi kunne ha gjort, men restriksjoner i forbindelse med covid-19 har satt en stopp for det, som for eksempel smaksprøver, sette ut noen bord og stoler etc.

PS!

Helt slutt er det ikke for i år - for de seks lokale produsentene blir også en del av Juletorget som arrangeres fra 10 til 23 desember.,

 Det var godt med besøk da «Bondens skjønt og grønt» startet i vår. Det fortsatte også med godt besøk - og handel.
Publisert: