Første steg tatt for å ikke flytte beboere

Hovedutvalg for oppvekst og levekår avlyser møtet i januar på grunn av koronasituasjonen.|Olav Nybø (V) er også med i lokalpolitikken på Randaberg, i Hovedutvalg for oppvekst og levekår.||Walter Raustein (Frp)
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

FLYTTING:

Som ventet ble det en del diskusjon om flytting av beboere fra Dalveien/Sentrum - og for unge personer med utviklingshemming. Arbeiderpartiets Eivind Vistnes var først ute på talerstolen.,

– Vi har vært positive til endringer, men har kommet fram til annet nå. Vi ønsker at pasienter skal ha plass på DPS-bygget og beboere i Dalveien blir i Dalveien. Boligen er ikke i så dårlig stand som den er omtalt tidligere. Dette er beboere som har bodd der i mange mange år. Vi ønsker å se på ny plass for bygging av bolig for Dalen/Sentrum til området ved Harestad skole.

Olav Nybø (V) var neste.

– Vi er tilbakeholdne med flytting av beboere. Vi ble kontaktet av pårørende og ansatte etter et innlegg i Randabreg24, fra personer som var engasjert - men som følte de var låst ved å ikke få uttale seg. Det med dårlig kommunikasjon er noe som skjer for ofte her i kommunen. Sammen med kommunen må det finnes gode løsninger.

 Olav Nybø (V)

Nybø fortsatte:

– Alle parter må få komme med sine synspunkter, for her er ikke alle hørt i en så viktig sak. Når det gjelder Dalen så er det et ønske at de boende blir der de er i dag. Dette er mennesker som har vanskelig for å komme til nye steder etter så mange år. Det er også en annen gruppe, hjemmeværende unge som tidligere er blitt lovet bolig. Her ber vi kommunen være på for å hjelpe og strekke seg langt for å komme opp med et godt tilbud

Venstre gikk imot flytting av beboere.

Også Høyre har snudd i saken, som Randaberg24 meldte tidligere i dag.

– Vi var på befaring i Dalveien og dette er noe som har gjort et sterkt inntrykk. Beboere har bodd sammen i 28 år, og da bør man også se de menneskelige hensynene i en så viktig sak., sa Svein Arild Harestad.

Walter Raustein (Frp) fulgte opp og støttet Høyre.

 Walter Raustein (Frp)

– Det som også er bra er at man er kommet i gang med selveier for unge personer med utviklingshemming. Når det gjelder flytting av pasienter fra Vistestølen så må alt på plass før flytting skjer.

Svanhild Ulvestad Eikelid (Sp) var neste.

– I utgangspunktet var også vi for å støtte forslaget fra rådmann, men også vi støtter opp om å ikke flytte beboere fra Dalveien/Sentrum til Vistestølen.

Flere tok ordet i den viktige saken som berører en del personer. Arbeiderpartiet tok til orde for å selge Vistestølen.

– Dette tror jeg ikke vi skal gjøre, sa Høyres Espen Nedrebø. Han stilte seg også bak forslaget om å ikke flytte.

Når det kom til et eventuelt salg av Vistestølen så var det ikke stor stemning rundt det. Høyres representanter var sterkt imot dette.

Det ble avstemming, etter at det kom opp et fellesforslag som partiene ble med på, minus Venstre.

,, Pasienter på Vistestølen får plass på DPS-bygget eller på Randaberg helsesenter., Beboere i Dalen og sentrum skal ikke flyttes til bofelleskap på Vistestølen med mindre det foreligger eget ønske fra beboere og deres pårørende om overflytting, og at det fremlegges en driftsmessig forsvarlig analyse som inkluderer beboernes og deres pårørende uttalelse., Mennesker med utviklingshemming som tidligere har vært ved andre institusjoner (avlastning etc) i Randaberg og som har pleiebehov skal få tilsvarende tilbud på Vistestølen., Unge hjemmeboende med utviklingshemming eller tilsvarende vansker får tilbud om bolig med timebaserte tjenester på Vistestølen., Unge hjemmeboende med utviklingshemming eller tilsvarende vansker, og som ønsker selveierleilighet, ønskes velkommen til samarbeid med kommunen om mulig løsning., Drifts- og investeringskostnader innarbeides i budsjett- og økonomiplan 2021-24.,,

 

Publisert: