Først torsdag vet man hvilke kommuneleger som tas ut i eventuell streik

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

KOMMENDE STREIK: 

Natt til torsdag i forrige uke brøt Legeforeningen og KS forhandlingene i kommuneoppgjøret.,

Det kan bety at det fra førstkommende mandag kan bli landsomfattende streik blant faslegene - noe som kan ramme Randaberg så vel som andre steder i landet.

Avtalen som må på plass før mandag regulerer legevakt, samfunnsmedisin og arbeidsforhold for nyutdannede leger. Bruddet mellom Legeforeningen/Akademikerne og KS kan ramme kommunale legevakter i hele landet i ukene framover.

I øyeblikket er det ingen som kan svare på hvem som eventuelt blir rammet i en streik. Først torsdag 22. oktober vet man hvilke kommuneleger som tas ut hvor, i den varslede legestreiken. Uenighetene handler ikke om lønn, men om arbeidstid.

Legeforeningen mener kommunelegene blir overarbeidet med dagens vaktordning, med et snitt på 37,7 timer legevakt per uke – når man teller hjemmevakt og bakvakt.

– En fjerdedel av legene har mer enn 52,8 timer legevakt i uken. Én av ti jobbet hele 100 timer legevakt eller mer per uke. Situasjonen er mest alvorlig i distriktskommunene,

I Randaberg finnes det ifølge legelisten.no 10 fastleger. Om, eller hvem av disse som kan bli tatt ut i streik får man altså først vite på torsdag.

Publisert: