Hilde Sandvig fra Bogafjell hadde med seg datteren Mathilde (11) på bruktmarked. — Dette var en god opplevelse og så er dette meg gjenbruk viktig for oss, sa de to.
Hilde Sandvig fra Bogafjell hadde med seg datteren Mathilde (11) på bruktmarked. — Dette var en god opplevelse og så er dette meg gjenbruk viktig for oss, sa de to. FOTO: Per Thime

Barnebruktmarkedet på kulturscenen:

Selger for flere hundre tusen kroner – Mathilde (11) så etter treningstøy

KULTURSCENEN: Endelig kunne de to søstrene Anne Brit Westby og Annette Rygg Kjærstad gjøre det de har ventet på siden mars, nemlig slippe inn tre puljer med kjøpeglade mennesker til kulturscenen.

Det er 19. gang det arrangeres barnebruktmarked på denne måten.

— Vi er klare og det er også alle som er med og hjelper oss i løpet av dagen, sier de to. Overskuddet skal gå til to barnehjem, ett i Kenya og ett i Colombia.

— Hvor mye overskuddet blir er vanskelig å si, for det meste som selges går til dem som kommer med sine klær og andre ting som selges. I tillegg er det selvsagt en del utgifter, men i løpet av dagen kommer det til å bli solgt ulike ting for flere hundre tusen kroner, forteller de.

Inne i lokalene i formiddag var det 200 besøkende, noe som er tallet man kan ha. Alle smittevernrestriksjoner ble fulgt til punkt og prikke. Flere brukte munnbind og antibac var det mer enn nok av.

Søstrene Anne Brit Westby og Annette Rygg Kjærstad på plass ved kulturscenen, klare for bruktmarked.

— Dette går etter planen og vi er ekstremt nøye med smittevern, sier Anette Rygg Kjærstad.

Litt innover i lokalene var det nok av varer å velge i. på et av bordene fant vi mor og datter, fra Bogafjell i Sandnes.

— Det er første gang vi er her – og dette er noe vi begge liker, sier Hilde Sandvig. Med seg var også datteren Mathilde (11).

— Jeg driver med troppsgymnastikk og håper å finne noe rimelig treningstøy, forteller hun.

Både mor og datter er opptatt av gjenbruk – det får de på dagens arrangement.

— Det er mye forskjellig man kan finne, men jeg ser at prisene varierer ganske mye. En del er dyrere enn jeg hadde sett for meg, mens andre ting er rimelig.

Mathildes mor forteller at de er bevisste på gjenbruk.

— Ja, det er vi, og det er jo grunnen til at vi er kommet hit. Vi kommer igjen neste år, for dette har vært en fin opplevelse og ros til arrangøreren som virkelig setter alt som har med smittevern i fokus.