ec19daa7-cf52-429a-a3b0-b442b9feef37-w_960

Bare 1 av 4 bruker dette:

I dag er refleksdagen!

Den tredje torsdagen i oktober markeres Refleksdagen for 15. gang over hele landet. Her er Trygg Trafikks reflekstips som gjør deg synlig i mørket.

Kun 1 av 4 bruker alltid refleks – til tross for at 8 av 10 mener et reflekspåbud hadde vært på sin plass. – Det blir for dumt å droppe refleks, når du skjønner at det virker, sier Ann-Helen Hansen i Trygg Trafikk.

Norske fotgjengere er for dårlige til å bruke refleks. Det viser Trygg Trafikk og forsikringsselskapet Fremtinds årlig undersøkelse. Den landsomfattende undersøkelsen gjennomføres av Kantar TNS, og kartlegger vaner og holdninger knyttet til refleksbruk.

 – Det er bare 1 av 4 – 23 prosent – av oss som alltid bruker refleks. I tillegg sier 46 prosent at de bruker refleks ganske ofte, men ganske ofte er ikke godt nok. Vi dropper gjerne refleksen på korte turer eller når vi går i opplyste gater, men det er like viktig å bruke refleks da som ellers i mørket, sier kommunikasjonsrådgiver i Trygg Trafikk, Ann-Helen Hansen.

Trygg Trafikks 5 beste reflekstips:

  1. Fest refleks på alle jakker, sekker og vesker – da har du alltid med deg refleks.
  2. Refleks synes best når den beveger seg. Fest refleks på armer og bein.
  3. Bruk to eller flere reflekser. Gjør deg synlig fra alle kanter.
  4. Hengereflekser bør henge i knehøyde for best mulig effekt.
  5. Refleksvester er forbruksvare som blir slitt over tid. Bytt ut gamle refleksvester!