Video: Her blir turbussen renset for koronavirus

For ei drøy uke siden  ble bussen fra Ingvars Reiser desinfisert. Når arbeidet etter fire timer er ferdig skal hele bussen være 99,999 prosent klar. Til venstre Ingvar Landa, og til høyre Leif Roar Holstein fra Ryfylke Rengjøringsbyrå på Jørpeland.|Inne i bussen kommer det gass ut som sprer seg i hele bussen. Prosessen tar fire timer.|||Ingvar Landa arrangerer det ikke, men gjengen som var på tur i Sør-Norge skal samles til førjulskos.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

RENS:

Det er tirsdag formiddag og Ingvar Landa er på plass for å ta seg av turistbussen, den som var på tur i Sør-Norge med 40 personer. 38 av dem ble smittet med koronaviruset.,

 Ingvar Landa på plass for å sjekke at turbussen blir desinfisert i formiddag.

I formiddag var det tid for å desinfisere hele bussen. Ryfylke Rengjøringsbyrå er hentet inn for å gøre bussen klar for nye turer - en gang.

— Nå er det viktigste å få bussen i orden og det blir den etter dette, sier Leif Roar Holstein fra Ryfylke Rengjøringsbyrå til Randaberg24.

Det er en robot som står for selve jobben - den som også skal fjerne alle bakterier og virus, også koronaviruset.

 Inne i bussen kommer det gass ut som sprer seg i hele bussen. Prosessen tar fire timer.

—Roboten blir plassert i bussen og hele området fylles med hydrogenperoksid som fjerner alle bakterier og virus. Når jobben er ferdig får den ansatte beskjed på sin mobil. Dette er den en eneste måten til å være sikker på at bussen er helt ren, sier Holstein.

Det praktiske arbeidet forløper av seg selv ved hjelp av forskjellige programmer som er på maskinen.

— Man plasserer roboten i rommet og sørger for at ventilasjonen er forsvarlig lukket. Så trykker man på en knapp og forlater rommet som fylles med hydrogenperoksid. Tåken sprer seg i rommet og dreper 99,999 prosent av alle bakterier, også koronaviruset.

Publisert: