Helle Johanson Lindboe skal avslutte krimfestivalen i november. Det blir konsert i kjelleren på biblioteket.
Helle Johanson Lindboe skal avslutte krimfestivalen i november. Det blir konsert i kjelleren på biblioteket. FOTO: Per Thime

Helle avslutter «Blodig alvor i landsbyen»

Simen Ingemundsen har alt klart for «Blodig alvor i landsbyen 2020». Hanne Kristin Rohde holder åpningsprolog mens lokale Helle Johanson Lindboe avslutter det hele med konsert.

FESTIVAL: Det ble tidligere utsatt på grunn av pandemien, men nå er Simen Ingemundsen klar med det endelige programmet – til en krimfestival som skal være over to dager.

Det er et omfattende program Ingemundsen stiller med, og vi begynner med det siste aller først.

— Litteratur er viktig, men jeg synes også det er viktig å vise frem at vi har lokale krefter også innen musikk, forteller han.

Derfor er Helle Johanson Lindboe hentet inn for konsert i kjelleren på biblioteket.

— Det er kjekt å bli spurt om å være med, så dette er noe jeg gleder meg veldig mye til. I disse månedene har det ikke vært mye sang, men litt øving så blir det bra, sier hun til Randaberg24.

I fjor vant hun Drømmestipendet – en sjekk på 10.000 kroner.

— Min sjanger er nok mest pop, sanger folk kan og som de liker å høre på. Med meg til konserten i kjelleren på biblioteket har jeg også med en som skal spille på piano, forteller hun.

Simen Ingemundsen og Helle Johanson Lindboe gleder seg til november, for da er det nemlig «Blodig alvor i landsbyen». Foto: Per Thime

Det er som nevnt et omfattende program Ingemundsen legger opp til. Gode krefter er hentet inn til arrangementene. Tirsdag 17. november er det hele i gang, på Viste Strandhotell.

Dette er programmet:

Tirsdag 17. November
Emne: Cold-Case kveld på hotellet Tid: 19.00 til 22.00
Denne kvelden deltar: Hanne Kristin Rohde, Erlend Frafjord, Christian René Wold, Tor-Håkon Gabriel Håvardsen og Tove M. Taalesen
Program: Kvelden starter med åpningsprolog fra Hanne Kristin Rohde Debattpanel om Cold-Case saker med Erlend Frafjord, Hanne Kristin Rohde og Simen Ingemundsen (Birgitte Tengs og Tina Jørgensen)
Debattpanel om Oslos undergrunn og kriminelle storkjeltringer med Hanne Kristin Rohde, Christian René Wold og Simen Ingemundsen (Om Philip Horst-Cappelen og om et kriminelt liv på 6 år)
Debattpanel med Tove M. Taalesen og Simen Ingemundsen (Om kriminalsaker i det norske kongehuset og Cold-Case i det royale hoff) Intervju med Tor-Håkon Gabriel Håvardsen om å være gravferdsagent og krimforfatter. Hvordan det er å kombinere de tingene
Onsdag 18. November
Emne: Norsk krim, er det strengt tatt nødvendig?
Tid: 19.00 til 21.00
Denne kvelden deltar: Stig Ellingsen, Simen Ingemundsen, Monika N. Yndestad, Terje Bjøranger, Geir Tangen, Agnes Matre og Helle Lindboe (Sang).
Program: Kvelden åpner med utdeling av Sølvkniven til Agnes Matre, bokbad med Geir Tangen, Terje Bjøranger og Stig Ellingsen (Panel) Bokbad med Agens Matre og Monika N. Yndestad (Panel) «Møtes på åstedet» – En dialog mellom Simen Ingemundsen og Stig Ellingsen, om skriving og plotting. Bokbad med Henning Sviland. Avslutning med Helle Lindboe (Sang)