Tungenes-fyr-utvendig-
FOTO: Ove Tennfjord, Randaberg kommune

To fulle forestillinger – og torsdag er det bokprat

Det blir en aktiv uke på Tungenes fyr, for allerede i kveld og tirsdag skal det dreie seg om noe man ikke har spilt tidligere ved fyret, nemlig teater.

«Det Norske Fosse-kompaniet» er nemlig rundt på landveien med stykket som heter «Eg er vinden», av Jon Fosse.

Dette blir altså debuten for Tungenes som teaterscene. Både kveldenes forestilling og tirsdagens forestilling er utsolgt.

Turneen har allerede vært på veien – og senest er den spilt på Lindesnes fyr.

Det er ikke det eneste som skjer denne uka ved fyret. Torsdag er det nemlig bokprat hvor Kapittel, Randaberg folkebibliotek og Tungenes fyr er arrangør.

Fra fyr til fyr: Vi gleder oss til å ta i mot Det Norske Fosse-kompaniet med «Eg er vinden» av Jon Fosse. Dette blir…

Publisert av Tungenes fyr Søndag 13. september 2020

— I kjølvannet av at teaterstykket «Eg er vinden» vises på Tungenes fyr, inviterer vi til Kapittelkveld på Tungenes med samme tematikk. Maria Navarro Skaranger vant i år EUs litteraturpris for romanen «Bok om sorg (Fortellingen om Nils i skogen)», som handler om å miste en bror i selvmord, heter det i invitasjonen.

Det er Tiril Broch Aakre som er aktuell med den kritikerroste romanen «Mødre og døtre», en personlig beretning om en mor som tar sitt eget liv.

Hvordan kan avtrykket etter et selvmord formidles i litteraturen? Møt Skaranger og Aakre i samtale med forfatter og psykolog Peter F. Strassegger, avsluttes det med. Det skal være billetter igjen til arrangementet.