Ingvar og Silje Landa forteller om en fin utvikling.
Ingvar og Silje Landa forteller om en fin utvikling. FOTO: Per Thime

Ingvars Reiser på vei til det normale

— Det har kjørt seg til for oss

BUSSREISER: I likhet med andre bransjer så merket også lille Ingvars Reiser koronakrisen på busskroppen. Når man så er kommet til midten av september, er også en del av hverdagen kommet tilbake, selv om busselskapet holder seg «innaskjærs» i Norge.

— Vi har egentlig hatt god pågang fra folk som har lyst å være med på turer rundt i landet. Vi har hatt ulike turer, som dagsturer til Haugesund, Lyngdal, Finnøy, Sjernarøy, Fogn og 1. oktober skal vi til Hjelmeland, forteller Silje Landa til Randaberg24.

Planene utover høsten lover også godt for busselskapet. Det går egentlig i ett for tiden. Syv-dagers tur til Lillehammer, Røros og Trollstigen, før det venter en ny tur til Voss. Tre dager, hvor serveringen blant annet blir smalahove.

Tur til Voss for å spise smalahove står også på programmet denne høsten.

— Vi skulle jo også har vært i Romania, men det får vi helle ta når ting er blitt normalt. For våre kunder virker det som de trives med alternativene vi kommer opp med.

Av høstens program ønsker Landa å trekke frem en av turene – en dagstur til Jæren.

— Det som vi gleder oss veldig til er fredag 20. november. Da blir det middag og foredrag av Oddgeir Bruaset på Kafe Jærbuen. Han er en kjent journalist, programskaper og forfatter. Gjennom en rekke fjernsynsprogram og bøker har han formidlet historiene til folk som bor og har bodd på avsidesliggende steder, mellom annet gjennom fjernsynsserien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Vi kjører med buss fra Randaberg, Stavanger, Sandnes og Sola. De som ønsker kan kjøre selv. Det er veldig pågang, så de som ønsker må melde interesse så fort som mulig.

Neste år håper det lokale busselskapet på tur til Transilvania/Romania igjen. Foto: Ingvard Reiser

Ellers kommer de opp med en rekke arrangementer før jul, som juletur til Sirdal og busselskapets eget julebord på Jæren, med lokal musikk fra Trygve Lillemo, bosatt på Randaberg.

— Så får vi håpe at vi får tatt våre turer til Transilvania neste år – og til vårt gjestehus i Romania som fortsatt venter på oss.