I formiddag sjekket Espen Bru hvordan det hadde gått med seilbåten sin, den som kantret ved Grødem i går ettermiddag.
I formiddag sjekket Espen Bru hvordan det hadde gått med seilbåten sin, den som kantret ved Grødem i går ettermiddag. FOTO: Per ThimeBilde 1 av 8
DSC_6414
Bilde 2 av 8
DSC_6418
Bilde 3 av 8
DSC_6419
Bilde 4 av 8
DSC_6431
Bilde 5 av 8
DSC_6434
Bilde 6 av 8
Espen Bru havnet i sjøen da seilbåten kantret. Dagen etter sjekket han tilstanden.
Espen Bru havnet i sjøen da seilbåten kantret. Dagen etter sjekket han tilstanden. FOTO: Per ThimeBilde 7 av 8
DSC_6446
Bilde 8 av 8

I går havnet Espen (61) i sjøen – i dag sjekket han seilbåten

GIKK RUNDT: Det var 61 år gamle Espen Bru fra Stavanger som søndag ettermiddag havnet i sjøen noen hundre meter utenfor båthavna i Harestadvika.

I løpet av kort tid var det flere båter rundt den kantrede seilbåten.

— Alt gikk så fort så jeg fikk ikke tenkt så mye de sekundene som sto på. Redd var jeg ikke, for jeg visste også at det var mye båter rundt i fjorden sier Bru til Randaberg24.

I formiddag var han på plass nede i Ryggstraen, der hvor den kantrede 22-fots store seilbåten ble slept i går ettermiddag.

Espen Bru sjekker seilbåten som kantret i går ettermiddag. Foto: Per Thime

— Det er vanskelig å si hvor store skader det er, vi får først få den skikkelig på land så får vi ta det etter hvert, forteller han.

Han forteller om det som skjedde like ved Grødem i går.

— Det kom ei bølge og det ble en ufrivillig jibb, som det heter på seilspråket. Tau hektet seg fast i seilet og dermed gikk båten rundt og endte med kjølen i været og jeg i sjøen.

I løpet av kort tid kom Bru seg opp i en annen båt som var like i nærheten. Folk som hadde sett det hele fra land varslet nødetatene som stilte mannsterke opp i båthavna i Harestadvika.

— Jeg fikk etter hvert på meg tørre klar, men de sa det var 20 grader i vannet, men må innrømme at de kjente jeg ikke så mye til.