— «Sjynt å kjøra førerløs buss»

Alexander Rügert-Rausten (MDG) testet ut førerløse busser på Ålgård. |Rådmann i Randaberg Magne Fjell var også på tur i Gjesdal. Det samme var rådmann i Sandnes, Bodil Sivertsen og Alexander Rügert-Raustein (MDG) og leder av samferdselsutvalget i fylkeskommunen.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

FREMTID: 

Det mest aktuelle i første omgang kan være «HentMeg»-ordning i Randaberg, men bare hvis kommunestyret en gang vedtar noe slikt.,

MDGs Alexander Rügert-Raustein har gått i bresjen for den ordningen - og det skal ses nærmere på. Det dreier seg om ordningen med skolebuss, skrote ordningen og heller erstatte med et «HentMeg»-tilbud, som de blant annet har i Sauda.

I mellomtiden er det andre som har kommet lenger, som Gjesdal - med sine førerløse busser.

,Tidligere i dag var Rügert-Raustein på Ålgård og fikk testet opplegget - som stedfortreder for fylkesordfører

Marianne Chesak

(Ap). MDG-politikeren er

leder for Samferdselsutvalget

i fylkespolitikken.,

— Dette var en flott presentasjon og en spennende busstur. Gjesdal viser seg fremoverlent og kombinasjonen autonome busser og «HentMeg» ser ut til å være et fremtidsrettet og godt tilbud den dagen teknologien bak disse førerløse bussen kommer over «barnesykdommene», sier han til Randaberg24 etter endt busstur.

 Rådmann i Randaberg Magne Fjell var også på tur i Gjesdal. Det samme var rådmann i Sandnes, Bodil Sivertsen og Alexander Rügert-Raustein (MDG), som også erleder av samferdselsutvalget i fylkeskommunen.

Om opplevelsen av å sitte i en buss - uten sjåfør, sier han:

— Det kjennes godt ut, men litt hakkete og brått når det bremses, men ellers var det god kontroll på det hele.

— Men kan dette bli et alternativ i Randaberg?

— Ja, det kan det nok, men i første omgang vil det være mest aktuelt med «HentMeg»-ordningen slik jeg har foreslått. Det er det jo også vedtatt at det skal jobbes videre med det, slik at det kommer opp igjen for kommunestyret. Men, skulle det en gang bli førerløse busser i Randaberg så kan de bruke hele kommunen som rute.

Publisert: