Pasningsøvelser: Spillerne på C-laget har måtte holde avstand til hverandre når de trener sammen på fotballbanen. Her fra Randaberg Arena.
Pasningsøvelser: Spillerne på C-laget har måtte holde avstand til hverandre når de trener sammen på fotballbanen. Her fra Randaberg Arena. FOTO: Privat/Facebook

Risikerer å måtte legge ned C-laget på grunn av pandemien: – Det er tragisk

Flere spillere på laget har mistet motivasjonen og vil slutte med fotballen fordi lagene i breddefotball ikke får trene som normalt. Hovedtrener for Randabergs C-lag, Arve Junior Sem-Henriksen er bekymret for den nasjonale utviklingen i breddefotballen.

Fredag la daglig leder i Brodd Fotballklubb, og bystyremedlem for Arbeiderpartiet, Øyvind Jacobsen, ut følgende twittermelding:

Brodd meldte altså til Norges Fotballforbund at de må trekke sitt lag på grunn av frafall blant flere av sine spillere. Nå risikerer Randabergs C-lag å måtte gjøre det samme.

– Med en gjeng på 26 personer har vi nå fått inn en del tilbakemeldinger fra spillere som har sagt at de ønsker, eller vurderer å slutte. Vi har allerede mistet flere viktige spillere som har vært med lenge. Vi hadde en meningsmåling der det kom frem at flere sliter med motivasjonen og at de vurderer sin egen framtid både på laget og generelt på banen. Flere vurderer rett og slett å legge fotballskoene på hylla, sier trener og hovedansvarlig for C-laget Arve Junior Sem-Henriksen til Randaberg24.

Kan få konsekvenser for flere lag

Han forteller at laget ikke har spilt fotball siden oppkjøringen i slutten av mars. Treningene siden pandemiens utbrudd i Norge har stort sett bestått i en rekke pasningsøvelser, for å unngå nærkontakt og duellspill. Som kjent kan ikke lagene i breddefotballen trene normalt på grunn av smittevernsreglene i forbindelse med koronakrisen. Flere har tatt til orde for at nok er nok, men ikke regjeringen og helsemyndightene.

– Det som er dumt er at det er flere spillere som mister motivasjonen og velger å slutte helt med fotballen. Til nå har tre spillere sluttet, siste melding kom i forrigår. Siden mai har det sporadisk tikket inn meldinger fra spillere som har valgt å slutte, eller vurderer dette. Begrunnelsen har vært at de har ytret ønske om å gjøre andre ting når tingenes tilstand er som de er. Da er det vanskelig å hente tilbake motivasjonen for flere av spillerne, sier Sem-Henriksen.

Bot og bedring: Her er 21 spillere på Sola flyplass under en botstur til Berlin i slutten av 2017. Foto: Privat/Facebook

God kompisgjeng

Han er oppgitt over situasjonen og frykter at C-laget og andre lag kan oppleve harde konsekvenser med frafallet.

– Det er tragisk, og det er kjedelig for alle parter. Dette setter oss som lag i en utsatt posisjon med både mangel på spillere, og dårlige resultater fra før. Det rammer ikke bare oss som lag, men generelt alle lag i nedadgående divisjoner i landet, sier han og fortsetter:

– På lang sikt er jeg bekymret, for laget er et fristed for gutter fra 18 år og opp, godt opp i 30-årene, som ønsker å spille ball og ha det gøy sammen. Vi er en kombinasjon av en god kompisgjeng og andre spillere.