Live Sørbø bytter ut Randaberg med den tyske byen Aachen den neste volleyballsesongen. Denne uka reiste hun for å ta fatt å sin første sesong som volleyballproff.
Live Sørbø bytter ut Randaberg med den tyske byen Aachen den neste volleyballsesongen. Denne uka reiste hun for å ta fatt å sin første sesong som volleyballproff.

Live er Randabergs første volleyballproff

Nå er hun på plass i sin nye tyske klubb

Det er svært langt mellom noen fra Randaberg tar steget inn i de profesjonelles rekker, uansett idrett. Live Sørbø, talentfull opplegger har reist til Tyskland denne uka for å starte sin nye hverdag – som volleyballproff.

VOLLEYBALL: — Nå er jeg kommet på plass, både i leilighet og jeg har møtt noen av spillerne og andre i klubben, forteller hun til Randaberg24.

Live reiste fra Randaberg mandag denne uka, tok med seg et lite flyttelass og kom seg avgårde til henne nye tilværelse den neste sesongen.

Det er i Aachen den ferske volleyballproffen har reist. Aachen er en by i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen på grensen til Belgia og Nederland. Byen er en del av byregion Aachen, og den vestligste byen i Tyskland.

— Nå går både jeg og laget en spennende tid i møte, og i tiden som kommer forventer jeg å utvikle meg videre som volleyballspiller. Jeg har fortsatt mye å lære, men dette virker å være en flott klubb å komme til, forteller hun.

Laget, «Ladies in Black Aachen» har hentet inn hele 11 nye spillere til sesongen i Bundesliga. Ifølge terminlisten skal laget spille første seriekamp hjemme mot Potsdam 10. september. Forrige sesong ble laget nummer sju av de 11 lagene.

— Det er mange gode spillere på dette laget, fra flere nasjoner. Så klart det ikke bare er gøy å reise fra Randaberg, men nye ting er spennende. Jeg skal imidlertid følge godt med på laget hjemme, og jeg tror de også kommer til å gjøre det veldig bra denne sesongen.

Når hun entrer parketten i sin nye arena er også forholdene litt annerledes enn Randaberghallen. Hallen hvor laget spiller sin kamper har en kapasitet på rundt 1.300 tilskuere og det er ikke uvanlig at det omtrent er fullsatt på seriekampene.