FHI: Fortsatt håndvask og avstand i to-tre år

  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

UNDERSØKELSE:

Det er selskapet Opinion som har utført en undersøkelse som viser at flere tar lettere på smittevernreglene som gjelder enn tidligere. I tillegg er det stadig mange som forventer en ny smittetopp i løpet av høsten.,

Underskelsen er gjort for Røde Kors og viser at én av fire nordmenn tar lettere på enkle smitteverntiltak som håndvask og fysisk avstand. Samtidig svarer nesten fire av fem i den samme undersøkelsen av de venter en ny smittetopp til høsten.

President Robert Mood i Røde Kors sier han er bekymret over tallene.

– Godt smittevern er like viktig nå som for tre måneder siden. Å bekjempe koronapandemien er en felles dugnad der alle må bidra for at vi skal lykkes, sier Mood.

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet støtter Røde Kors.

— Det kan ta opptil tre år før hele befolkningen kan vaksineres mot koronaviruset. Så vi kan bare venne oss til å holde oss hjemme når vi er syke, vaske hendene og holde avstand til folk, for det må vi holde på med i to-tre år, sier Aavitsland.

Han sier FHI har gitt råd og veiledning til landets kommuner om hvilken beredskap de skal ha for å håndtere utbrudd utover høsten.

– Nå er det på tide at de forbereder seg på høsten med mulig ny smitte som skal oppdages og stoppes.

I undersøkelsen svarer også ni av ti spurte at de støtter en ny nedstengning dersom en ny spredning av viruset skulle komme.

Publisert: