Leiligheten vår i Ebeltoft, helt ute på bryggekanten, forteller Gunnar Hiim fra ferietur i Danmark.
Leiligheten vår i Ebeltoft, helt ute på bryggekanten, forteller Gunnar Hiim fra ferietur i Danmark. FOTO: PrivatBilde 1 av 8
.En tur på Aaros kunstmuseum og panorama må til når man er i Århus.
.En tur på Aaros kunstmuseum og panorama må til når man er i Århus. FOTO: PrivatBilde 2 av 8
Byvandring i Århus flotte gater med Århus domkirke i bakgrunnen. Fra venstre, Ingebrigt Harestad, Gunnar Hiim, Vibeke Berge Hansen og Sissel Harestad
Byvandring i Århus flotte gater med Århus domkirke i bakgrunnen. Fra venstre, Ingebrigt Harestad, Gunnar Hiim, Vibeke Berge Hansen og Sissel HarestadBilde 3 av 8
 Inngangspartiet til Feriesenteret Øer Maritime Ferieby
Inngangspartiet til Feriesenteret Øer Maritime FeriebyBilde 4 av 8
 Her kan man følge båtlivet tett på og rett fra terassen.
Her kan man følge båtlivet tett på og rett fra terassen.Bilde 5 av 8
Det er godt med turister i Danmark, men de fleste er danske, skriver Gunnar Hiim.
Det er godt med turister i Danmark, men de fleste er danske, skriver Gunnar Hiim.Bilde 6 av 8
Restaurantene er fullsatte i Århus sentrum.
Restaurantene er fullsatte i Århus sentrum.Bilde 7 av 8
Fregatten Jylland fra 1857 som ligger i dokk ved havnen i Ebeltoft er verdt et besøk.
Fregatten Jylland fra 1857 som ligger i dokk ved havnen i Ebeltoft er verdt et besøk.Bilde 8 av 8

— Vi stortrives også her i Danmark

Det er sommerferie og noen har også tatt seg en tur til utlandet, som Danmark. Det har deler av familien Hiim gjort, sammen med venner. Dette er Gunnar Hiims leserbrev fra DK.

REISEBREV FRA DANMARK: Det er fortsatt deilig å være Norsk i Danmark. Etter å ha vært i Danmark stort sett hver sommer se siste halv tres årene, (50) så spøkte det litt for årets Danmarksferie pga corona situasjonen for min del.

Men som vi håpet, så ordnet det seg også med årets tur. Hele familien ankom Danmark nå på lørdag og har installert oss i en flott leilighet rett ved bryggekanten ved Øer Maritime Ferieby i Ebeltoft.

Værgudene spiller på lag med oss og vi har allerede hatt et par dager der temperaturen har bikket 24 grader.

Byvandring i Århus flotte gater med Århus domkirke i bakgrunnen. Fra venstre, Ingebrigt Harestad, Gunnar Hiim, Vibeke Berge Hansen og Sissel Harestad

Nå er vi nede i mer normale temperaturer der det er meldt 18-20 gr ut uken. Mandag ble reisefølget komplett da Ingebrigt og Sissel Harestad ankom samme destinasjon og vi blir naboer ut uka, alltid kjekt å feriere sammen med familien Harestad.

Det ser ut som danskene har gjort stort sett det samme som de fleste nordmenn, feriert i eget land. Det er skrint med utenlandske biler å se på veiene, inkludert veldig få nordmenn.

Dagene fremover blir nok preget av slaraffenliv med nyting av danskenes eminente utvalg av delikatesser på «forbrugen».

Vi ligger milevis bak når det gjelder å tilby fristende mat i våre butikker i Norge. Selv om kronen er svekket og alt er dyrere en vanlig, så er det fortsatt mange varer som har en fin pris i forhold til hva vi er vandt med.

Det er godt med turister i Danmark, men de fleste er danske, skriver Gunnar Hiim.

Planen for uka er selvsagt litt utforsking av nærområdet og besøk på diverse museum. En tur til Danmarks nest største by, Århus er også lagt inn som et must, der dagsturen avsluttes med et bedre måltid hos Mackie’s. Trolig Danmarks mest spesielle amerikanske pizzarestaurant med det berømte slagordet «50 millioner fluer kan ikke tage fejl.».

Nesa vendes hjemover til helgen hvor ferien fortsetter hjemme og med en innlagt tur på høyfjellshotell på Geilo som en fin avslutning på ferien. Men nå nytes livet i Danmark, fordi det fortsatt er dejlig å være norsk i Danmark.