Småjobb: Thomas Raustein er ungdoms og fritidskonsulent i Randaberg kommune. Her utenfor Landsbyhuset ved torget og U59 sitt lokale.
Småjobb: Thomas Raustein er ungdoms og fritidskonsulent i Randaberg kommune. Her utenfor Landsbyhuset ved torget og U59 sitt lokale.

Stor respons hos Småjobbsentralen

Frem til 10. juli håper kommunen å gi flest mulig ungdommer så mange småjobber som mulig. De tar imot alle slags oppdrag fra innbyggere som trenger å få unnagjort små og store arbeidsoppgaver.

– Alle som melder seg tar vi imot, men det er nok ikke alle vi kan garantere å gi jobb. Som regel ønsker vi at foreldrene ringer på forhånd slik at vi kan holde en dialog med dem om småjobbene, sier Thomas Raustein, ungdoms- og fritidskonsulent i Randaberg kommune.

I sommerhalvåret ønsker Småjobbsentralen i Randaberg kommune å komme i kontakt med privatpersoner og bedrifter som ønsker en rekke småjobber utført. Arbeid som det å jobbe i hagen, klippe plenen, lufte hunder, bære ved og å male, gjøres av ungdommer i alderen mellom 13 og 17 år.

– Vi har fått inn en egen henvendelse på et par som trengte noen ungdommer til å passe på kaninene mens de reiser på ferie, sier han.

Raustein forteller at de Småjobbsentralen hittil har mottatt en rekke henvendelser fra ungdommer som ønsker å gjøre småjobber rundt om i kommunen. Da Randaberg24 møtte Raustein onsdag var antall påmeldte oppe i 30. Etter gårsdagens nettsak har tallet økt til 40, melder Småjobbsentralen på sin egen Facebook-side fredag ettermiddag:

✨☀️ Nå er Småjobbsentralen i gang igjen!!! ☀️✨Ungdommer som vil jobbe i sommerferien er tørste etter å hjelpe folk i…

Publisert av Småjobbsentralen Randaberg Fredag 26. juni 2020

Ungdommene kan komme innom U59s lokaler på mandager og torsdager, men blir oppringt når de sitter hjemme og venter på jobb, og det er jobber klare for dem, opplyser Raustein. Han sier at alle ungdommer som er ute på småjobber er nøye med både å følge og holde myndighetenes retningslinjer til hygiene og god nok avstand til hverandre.

– De som vil jobbe den stiller seg tilgjengelig mandag eller torsdag fra klokka ni og drar ut på oppdrag, sier han og opplyser at kommunens tilbud varer de neste tre ukene framover.