Utsikt: Fra Randabergfjellet har en utsikt til blant annet Karmøy, Kvitsøy og Sola.
Utsikt: Fra Randabergfjellet har en utsikt til blant annet Karmøy, Kvitsøy og Sola. FOTO: Thomas Aase

Kikkerten er tilbake på Randabergfjellet

Kommunen reparerte den på bare noen timer.

Hærverk: – Det tok ikke så enormt lang tid å fikse den. Jeg måtte til en glassmester for å skjære ut glasset og lime det på igjen, sier Thomas Aase, driftsansvarlig i Randaberg kommune til Randaberg24.

Onsdag denne uken ble kommunen informert av en observant turgåer om at noen hadde utført hærverk på kikkerten på Randabergfjellet. Vedkommende opplyste om hærverket i en Facebook-gruppe og kommunen var på sin side raske med å fjerne den samme dag. Nå er kikkerten reparert, ifølge driftslederen, og turgåere kan igjen kikke utover havet fra utsikten fra linsene.

– Jeg spurte ikke om pris, men det ble ikke en dyr reparasjon. Den ble montert fra i går, sier han og forsikrer:

– Skadene var kosmetiske, men kikkerten er fullt funksjonell nå.

Hærverk: Slik så kikkerten ut onsdag. Nå er den montert tilbake og fikset. Foto: Privat