Ungdomsprest Hilde Sande (t.v) sammen med ungdomsdiakonmedarbeider Katrine Immerstein Gilje og Mikael Svendsen Humphries utenfor lokalet som holder til i andre etasjen.
Ungdomsprest Hilde Sande (t.v) sammen med ungdomsdiakonmedarbeider Katrine Immerstein Gilje og Mikael Svendsen Humphries utenfor lokalet som holder til i andre etasjen. FOTO: Joachim HarestadBilde 1 av 7
IMG_9682
Bilde 2 av 7
Rømningsvei: – Bordtennisbordet ryddes for hver gang kafeen stenger for å gjøre plass til rømningsvei, opplyser Hilde Sande, ungdomsprest i Randaberg kirke.
Rømningsvei: – Bordtennisbordet ryddes for hver gang kafeen stenger for å gjøre plass til rømningsvei, opplyser Hilde Sande, ungdomsprest i Randaberg kirke. FOTO: Joachim HarestadBilde 3 av 7
IMG_9677
FOTO: Joachim HarestadBilde 4 av 7
IMG_9667
FOTO: Joachim HarestadBilde 5 av 7
IMG_9671
FOTO: Joachim HarestadBilde 6 av 7
IMG_9670
FOTO: Joachim HarestadBilde 7 av 7

Ved hjelp av Instagram samles ungdommer til «ungdomskafeen uten navn»

I sommer samles de hver onsdag ettermiddag til kafe, brettspill og oppussing.

Bak den grå døren i Sitopassasjen går det en trapp opp til et flatt bordtennisbord og et rom der flere ungdommer har samlet seg for å male veggen hvit. Det like varmt inne som ute, og solen steker. Ungdomsdiakonmedarbeider Katrine Immerstein Gilje står sammen med ungdomsarbeider Anne Viste og ungdomsprest Hilde Sande bak ungdomskafeen «Sommecafe: uten navn». Det er et initivativ fra Randaberg kirke for alle ungdommer som skal starte i 8. klasse og oppover. Her kan ungdommene slappe av med brettspill, bordtennis og være med på å pusse opp lokalet innvendig.

– Tanken er at vi skal freshe opp lokalet, og gjennom hele sommeren kommer vi til å ha sommerkafe hver onsdag klokka 12 til 15.30 på ettermiddagen. Det er veldig lov å bare komme for å henge, om man ikke er interessert i å pusse opp, sier hun.

Immerstein Gilje forteller at hun har opprettet en Instagram-konto med navn «Katrinediakon» hvor hun fortløpende oppdaterer om det som skjer i kafeen. Målgruppen er ikke bare for kirkemedlemmer, men for alle som har lyst til å komme, understreker hun.

– Nå er vi en god gjeng og det skal nok gå fort å male veggene og hyllene. Tanker er at vi skal gjøre noe med lampeskjermene, for eksmpel å dekke dem med fjær. Vi ønsker at ungdommene skal kunne påvirke og bruke kreativiteten sin slik at lokalet blir til deres lokale, sier hun.

Trives godt

Til nå har responsen på kafeen vært god. 18 ungdommer har sagt at de vil være med på den nystartede ungdomskafeen. Blant dem er Maria Bø (15) er med i «Ungkirke» og trives med å delta på ungdomskafeen.

– Vi skal ha det kjekt med bordtennis og vi kan kjøpe ting i kiosken, sier hun og får støtte av Mikael Svendsen Humprhies (24). Han svetter fra pannen for han har akkurat gjort seg ferdig med å støvsuge lokalet.

– Jeg har vært med i kirken i flere år, og det er flere kjekke folk her. Det er det godt å være her istedenfor å sitte hjemme, sier han.