Kamp: Her er Preben Andersen i aksjon som spiller og kaptein under en NM tidligere i vår. Nå skal han dirigere laget fra sidelinjen.
Kamp: Her er Preben Andersen i aksjon som spiller og kaptein under en NM tidligere i vår. Nå skal han dirigere laget fra sidelinjen. FOTO: Per Thime

Bekreftet: Politimannen Preben Andersen er Randaberg Fotballs nye A-lags trener: – Vi skal vise folk i «bygdå» tillit til spillerne og laget vårt

Den nye treneren ble tidligere i år kåret til «Årets forbilde» blant sine egne lagkamerater, før han fikk jobben.

FOTBALL: – Dette var veldig gledelig. Det har vært en prosess over den siste tiden etter at Bjørnø fikk den nye jobben, og da åpnet dette seg opp. Det er kjekt å kunne være den som kan bygge videre på det vi allerede har vært i gang med det siste halvannet året, sier han.

Nå er det offisielt. I morgentimene fredag gikk Randaberg Fotball ut med en pressemelding der de bekrefter det Randaberg24 meldte i går. Det er Preben Andersen som er ansatt som ny A-lagstrener, etter Eirik Renberg Bjørnø nylig tok et kvantesprang på karrierestigen ved å ta over jobben som daglig leder i Viking FK etter randabergbuen Eirik W. Henningsen.

Andersen begynte i Randaberg i 2019 og skal etter planen ha ansvaret for A-laget ut 2020-sesongen. Han sier han har sett en positiv utvikling siden han kom til klubben.

– Hvilke planer har du med A-laget?

– Først og fremst er det å få oss tilbake i kontakt-treningen på grunn av korona-pandemien. Vi gleder oss til serien er i gang. Vi har en ambisiøs og god gjeng som ønsker å vise seg fram. Vi skal vise folk i «bygdå» tillit til spillerne og laget vårt. Ambisjonen er at vi nå skal sette laget, og spillergruppen og er spente på å spille fotball igjen, sier han.

Andersen har tidligere spilt i klubber som Vidar, Viking på juniornivå, Madla og ett år i Kautokeino. Til daglig jobber han i politiet i Stavanger på forebyggende patrulje. Han jobbet som politibetjent i Kautokeino mens han spilte der i 2013.

– Hva gjorde at du havnet i Randaberg fotball?

– Jeg flyttet ut til Randaberg og hadde litt kontakt med Eirik og synes det var et spennende prosjekt og ville være med å bygge opp klubben, sier han og forteller at det foreløpig er uviss om han skal fungere som spillende trener eller ei, sier han.

Daglig leder i Randaberg Fotball kom med følgende uttalelse i pressemeldingen:
– Denne løsningen gir oss den kontinuiteten vi var ute etter, og vi har stor tro på at Preben, Dino Serdavic og Kim Henning Madland vil videreføre det gode arbeidet som er gjort de siste sesongene, og fortsette å legge vekt på å utvikle unge lokale spillere.