Game over: Fotballskolen er ferdig, men det blir ny fotballskole 10. august.
Game over: Fotballskolen er ferdig, men det blir ny fotballskole 10. august. FOTO: Joachim HarestadBilde 1 av 10
Liverpool er best? Ingrid Helland (10) lærte masse nytt under den fem dager lange fotballskolen.
Liverpool er best? Ingrid Helland (10) lærte masse nytt under den fem dager lange fotballskolen. FOTO: Joachim HarestadBilde 2 av 10
United er best? Kristoffer Torsteinbø viser frem trikseteknikken.
United er best? Kristoffer Torsteinbø viser frem trikseteknikken. FOTO: Joachim HarestadBilde 3 av 10
IMG_9790
Bilde 4 av 10
IMG_9784
Bilde 5 av 10
IMG_9792
Bilde 6 av 10
IMG_9782
Bilde 7 av 10
IMG_9786
Bilde 8 av 10
IMG_9779
Bilde 9 av 10
IMG_9783
Bilde 10 av 10

Avsluttet fotballskolen med pølsefest og ulikt syn på Premier League-tittelen

Hete, ketchup, sennep, nye vennskap, lukt av nyklippet gress og slurker på slurker av vann er bare noe av oppskriften på fotballskolens siste dag.

Solen griller over Randabergs glisne gressmatte idet barna stiller seg i kø for å få seg et vel unt avbrekk i det over 30 grader celsius varme været. Summingen og latteren går i ett rundt grillen der hundretalls av pølser snus og vendes på, før de konsumeres lynraskt.

– Det har vært en fantastisk uke og kjempeflott dag. Det har gått mye vann og drikke imellom øktene, sier Knut Norgren, leder av Randaberg ILs fotballskole. Han forteller om godt oppmøte på fotballskolen som har vart i fem dager siden mandag, fire timer hver dag med pauser. Han forteller om godt humør blant barna som deltok på fotballskolen.

Han tror at årets rekordoppmøte på 130 unge og håpefulle barn kommer av at mange av foreldrene deres velger å holde seg hjemme istedenfor å reise på ferie andre steder i fedrelandet. Nordgren røper at det blir ny fotballskole 10. august i regi av Randaberg idrettslag og at allerede flere har meldt seg på.

– De som trener mest, de blir best, er det ikke det man sier?, sier han med et smil på lur.

Norgren roser barna for at de har vært nøye på å holde seg til myndighetenes retningslinjer til det å holde avstand med en meter fra andre og det å vaske hendene sine med såpe eller Antibac.

You´ll never walk alone

Blant de som møtte opp i solsteken var blant annet Liverpool-supporter Ingrid Helland (10) som har spilt fotball siden hun gikk i andre klasse.

– Jeg har lært å skyte høyt og ta finter, sier hun tilsynelatende fornøyd over favorittlagets ligatrofé.

Også Kristoffer Torsteinbø (11) storkoste seg på fotballskolen. Den unge Manchester United supporteren spiller spiss og ving, og ser opp til sin onkel, Vikings midtbanespiller Fredrik Torsteinbø. Om kort tid skal Kristoffer delta på en ny fotballskole på Lassa. Det gleder han seg til.

– Men det er sykt gøy å spille her, sier han og forteller at han hittil i dag har drukket tre fulle flasker med vann. Han er noe skuffet over sesongen til favorittlaget, Manchester United, som måtte se seg slått av Liverpool som stakk av med ligagullet etter Manchester Citys tap mot Chelsea torsdag.