Kommentar: Det kan fort bli en del diskusjon rundt flytting

Randaberg kommune ønsker å flytte dagens beboere ved Vistestølen til det tidligere DPS-bygget ved Vardheim og mye Randaberg helsesenter. Trolig må de forlate sine to-roms leiligheter for å gå over til ett rom og bad.

Bildet er fra sansehagen i Vistestølen. Dette er ett av stedene kommunen bruker innleid personell - for det er stor mangel på sykepleiere i kommunen. |Eldrerådet diskuterte blant annet sykehjemsplasser i dag.
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

KOMMENTAR:

Nå skal dette opp politisk aller først før endelig beslutning skal tas. I dag var saken oppe i Eldrerådet - et rådgivende organ i hver en kommune.,

De aller fleste var enige om at rapporten som er laget for å se på muligheter for blant annet innsparinger og forslag til endringer var god. Kommunen skal se på muligheter for å utvikle allerede eksisterende bygg i stedet for å bygge nytt.

Det har med kommunens tynnslitte økonomi å gjøre, og er således fornuftig.

Blant annet ønsker ikke kommunen lenger å bygge boliger for unge unge personer med utviklingshemming, men bruke Vistestølen - sammen med dagens beboere i bofellesskap i sentrum og Dalen. Ved å gjøre dette sparer kommunen flere millioner kroner.

Det er mange som synes dette er fornuftig - for foreløpig skal dette være diskutert på hovedtillitsvalgtnivå i kommunen. I tillegg har pårørende og ansatte fått skriv og det skal senere være møter med de involverte.

 Eldrerådet diskuterte blant annet sykehjemsplasser i dag.

På Vistestølen skal det være plass til 21 personer, i tillegg til de ansatte. I kommunen sier man dette ikke kommer til å føre til at noen mister jobbene sine, men at man kanskje også ser at man kan jobbe annerledes, og kanskje på tverrs av avdelingene.

Det er spesielt noen det haster med å få i bolig. Unge personer med utviklingshemming er nemlig langt på overtid for å komme i boliger som vil være på Vistestølen.

For bofellesskapene i Dalen og sentrum haster det ikke på samme måte, selv om førstnevnte har bekmørke skyer over seg i form av at Arbeidstilsynet puster kommunen langt opp i nakkehårene.

Eldrerådet stilte også spørsmål om hvordan dagens beboere på Vistestølen vil få det når de flytter. Svaret var at de får et bra tilbud, det skal legges til rette og brukes et antall millioner kroner, blant annet i form av et uteområde, men også inne.

Det som er sikkert er at dagens beboere ikke vil få det i nærheten av det de har i dag ved Vistestølen. Der er det så vidt vi vet to-roms leiligheter, mens man får ett-roms, med bad på DPS-bygget.

Derfor er det også grunn til å tro at noen politikere kommer til å stille spørsmål - og de bør også være gode som om dette er grundig tenkt gjennom før beslutninger tas. Trolig vil også flere pårørende engasjere seg - og når skal de ansatte få komme med sine meninger?

Mye kommer ganske sikkert til å bli sagt om dette denne uka når det er flere som skal diskutere.

Og man må heller ikke glemme at det om rundt tre-fire år kommer opp en ny diskusjon, den om at det da vil være for lite sykehjemsplasser i kommunen. Den kommer nemlig - og da kan man ikke be dem som skal inn på Vistestølen om å flytte ut igjen.

Dere har en del å tenke på, politikere!

Publisert: