Han blir (trolig) leder for TV-aksjonen

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober. I Randaberg er det tradisjon at det er varaordfører som leder den lokale aksjonskomiteen.

Varaordfører Øystein Stjern (KrF) er ikke inne på topp 10-listen til KrF Rogaland. |||
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

VELGES:

Det betyr at det dette året blir Øystein Stjern (KrF) som skal lede aksjonen på vegne av kommunen.,

Han skal bare formelt valges først - noe som skjer i formannskapets møte førstkommende torsdag.

TV-aksjonen NRK 2020, som er den 47. i rekken, går dette året til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet og går av stabelen søndag 18. oktober. Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss mennesker. Med konkrete tiltak der problemene er størst skal årets TV-aksjon ta plasten ved roten.

Det er også frivillige fra lag- og organisasjoner som pleier å være med.

– En viktig oppgave for kommunekomitéen vil også i år være rekrutteringen av bøssebærere fra egne organisasjoner, skriver rådmann i et notat til formannskapet.

Saken er kommet inn som et tillegg til sakslisten.

Frem til TV-aksjonen 2018 hadde daværende, og etter avgang med pensjon,tidligere økonomisjef Tore B. Helvig sekretariatsfunksjonen for kommunekomitéen.

Fra og med TV-aksjonen 2018 overtok Politisk sekretariat ved Maren G. Bjartung denne rollen. Etter et overgangsår i 2018, med måten å rekruttere bøssebærerepå, og den praktiske gjennomføringen av aksjonen, fant sekretær og komitéen en god arbeidsform i 2019, som en ønsker å videreføre.

Blant annet ble oversikt over og kommunikasjon med bøssebørere langt på vei digitalisert, og nye kart over ruter ble oppdatert i henhold til ny bebyggelse, og digitalisert

Publisert: