Gleder seg stort til sommerens ferieleir

På Vistnestunet skal det også denne sommeren være ferieklubb, men i kommunen har de også tenkt sitt – om hele situasjonen, men det skal bli trivelige dager for 1. – 4. klassingene.

Reidun Irene Bjordal er klar for å ønske velkommen til sommerleir. ||
  • Per Thime
Publisert: Publisert:
Denne artikkelen er over tre år gammel

VISTNESTUNET:

– Dette er en så fin tradisjon at den skal vi selvsagt beholde. På grunn av koronakrisen har vi fulgt ekstra nøye med på situasjonen, men vi skal arrangere som planlagt - men det blir selvsagt etter regelverket som gjelder til en hver tid, sier

Reidun Irene Bjordal  i kommunen til Randaberg24.

Det er nemlig i begynnelsen av juli det skjer. 32 barn er klare for å delta på ulike aktiviteter gjennom uka fra og med mandag 6. til fredag 10. juli.

I og med alle regler som er satt i verk i forbindelse med koronakrisen, så har kommunen fått en del spørsmål om det blir leir eller ikke for de unge.

– Det har jo vært perioder hvor vi har tenkt at dette ikke blir noe av, men som regelverket er, så er vi helt sikre på at vi skal arrangere en flott uke her nede på Vistnestunet. Noen endringer blir det, men det viktige er at barna skal ha det kjekt, forteller Bjordal.

Det blir en uke hvor de unge skal være mye ute, i grupper. Med 32 barn er man sikre på at det skal gå fint.

– Barna som kommer hit, kjenner jo allerede til hvordan ting fungerer. Vi skal dele opp i grupper og gjøre mye kjekt sammen. Det blir tur til sjøen og skog og mark. Tidligere har vi også gjort det slik at barna har vært med på matlaging - men i år satser vi nok på at vi lager maten og serverer dem. Det ligger ikke an til buffé, verken stående eller sittende dette året.

I løpet av dagene leiren skal arrangeres blir det også dyr på gården, ordfører kommer og det blir bondens dag.

– I tillegg har vi planer om å lage et aldri så lite kunstverk som ungene skal være med på. Det er blitt så populært å lage til kunst ute i naturen, og vi har et egnet sted også for det. Softis skal vi også lage, men ikke barna sammen, så det blir hver for seg.

Når sommerleiren åpner skal det også være ekstra bemanning. Fire voksne per gruppe, i tillegg til «leirleder» Bjordal.

– Det er også kjekt å ønske velkommen til dem som skal ha sommerjobben sin her. I disse tider er det ikke så lett å skaffe seg sommerjobber, men vi er heldige og har fått med oss personer som har vært her i sommerjobb også tidligere.

Publisert: