fyr1

Dette var altså en aprilspøk!

Utrangert fyrlykt gis bort

Den er allerede fjernet og står i øyeblikket på lastebilen – klar for opphogging. Randaberg kommune ble spurt om de ville overta fyrlykta, men takket nei.

FYRLYKT: – Det er jo en utrangert fyrlykt dette, så vi takket nei da Kystverket spurte om vi hadde et sted for den gamle fyrlykta på Vistnes. Det ville blitt en del utgifter for å få den i stand, og det er noe vi ikke ønsker nå.

SISTE: Dette var Randaberg24 sin aprilspøk.

Det forteller ordfører Jarle Bø til Randaberg24. I går ettermiddag ble nemlig fyrlykta fjernet, for en ny og mer moderne innretning skal på plass i løpet av noen uker.

Dette er fyret som kan bli ditt, men du bør være rask.

– Vi vurderte å sette det på Tungenes, men der står det en fyrlykt på et skjær og således er det ikke plass. I tillegg har vi Tungenes fyr som vi allerede er stolte av å ha. 

I kommunen slapp de likevel ikke tanken helt for å beholde det gamle, men utrangerte fyrlykta i kommunen. Kanskje er det andre som ser at de kunne tenke seg dette?

– I øyeblikket står det på lasteplanet til sjåfør Jan Birger Kirkeli. Det var han som til slutt kjørte av sted med fyret fra Vistnes. Her i administrasjonen tenkte vi litt, og kom fram til at det kanskje kunne vært noe for folk å pynte med i hagen – eller andre steder.

Etter en runde kom man fram til at det kunne være en god idé. Det kan kanskje til og med være flere som kunne tenke seg dette landemerke, som det jo er etter så mange år.

Her heises fyret ombord i lastebilen.

– Jeg vet at fyret skal til opphogging med det aller første, så de som eventuelt er interesserte bør være raske og ta kontakt med oss i kommunen, sier Bø.

I den forbindelse kan adressen post@randaberg.kommune.no brukes av dem som eventuelt er interesserte. Fyret blir tilkjørt, men blir det flere som er interessert så vil det bli loddtrekning.

– Vi ønsker eventuelt at det tas kontakt på mail innen torsdag morgen. Hvis ikke blir fyrlykta kjørt til Mekjarvik for opphogging.

Her står fyrlykta fra Vistnes i øyeblikket. Den kan gå til opphogging hvis ingen vil ha den.